Política

Xirgo: “El Punt Avui va publicar gratis l’anunci”

La campanya de l’1-O es va difondre al diari i a la televisió per iniciativa pròpia

El director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, va explicar ahir al Tribunal Suprem (TS) espanyol que el diari va publicar de manera gratuïta l’anunci del referèndum. En la seva declaració com a testimoni d’ahir a la tarda al judici de l’1-O, Xirgo va respondre, a preguntes de la fiscalia, que l’anunci en què es podien veure unes vies de tren es va publicar a El Punt Avui i a El Punt Avui Televisió sense que hi hagués un encàrrec previ, per iniciativa del departament comercial. El periodista va detallar que la imatge es va obtenir a les xarxes socials, ja que “era un anunci que circulava arreu”.

Sobre el fet que s’inserís sense cost, Xirgo va indicar que, tot i que no és “habitual”, el diari publica de manera excepcional sense ànim de lucre algunes campanyes que defensen “valors fonamentals socials, ètics o democràtics”. En aquest sentit, va posar diversos exemples, com ara el Gran Recapte per recollir menjar per a les persones desafavorides. En el cas de la campanya del referèndum, va insistir, es compartia “el valor democràtic del dret a decidir”.

Llorach no declara

El penúltim testimoni citat al Suprem va ser la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, que es va acollir al dret a no testificar perquè està investigada al jutjat 13. “M’ho recomana el meu advocat”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia