Política

Tornen a citar a declarar l’exjutge Santiago Vidal pels preparatius de l’1-O

El jutjat d’instrucció número 13 el crida el pròxim 22 de març a les 16h de la tarda

La jutgessa sospita que Vidal va participar en la ideació, creació, desenvolupament i posada en marxa de les denominades “estructures d’Estat”

La titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha tornat a citar a declarar com a investigat l’exjutge i exsenador d’ERC Santiago Vidal pels preparatius del referèndum d’independència de l’1 d’octubre del 2017.

Vidal, que el 2015 va ser suspès tres anys com a jutge per participar en la redacció d’un esborrany de Constitució catalana, haurà de comparèixer novament davant la jutgessa Alejandra Gil, que instrueix la causa de l’1-O, el pròxim 22 de març a les 16.00 hores, segons consta en una providència a la que ha tingut accés Efe.

Aquest jutjat investiga els preparatius del referèndum després d’assumir, per ordre de repartiment, una denúncia contra Santi Vidal, qui va afirmar en una conferència que la Generalitat tenia una partida “camuflada” de 400 milions d’euros per organitzar l’1-O i preparar les estructures d’Estat d’una Catalunya independent.

Santiago Vidal ja va haver de declarar com a investigat per aquesta mateixa causa al febrer del 2018.

En la seva declaració, l’exsenador d’ERC va al·legar que en les seves conferències sobre el procés català no va detallar els plans reals del Govern, sinó que es va referir únicament a idees que es discutien per a un futur Estat català independent.

A partir dels informes elaborats per la Guàrdia Civil, la jutgessa sospita que Vidal va participar en la ideació, creació, desenvolupament i posada en marxa de les denominades “estructures d’Estat”, fonamentalment en el seu aspecte jurídic, tant respecte a les anomenades “lleis de desconnexió” com en la creació de la nova Agència Tributària Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia