Política

El tribunal s’interessa avui pels cartells del referèndum

Un dissenyador que hauria fet d’intermediari entre la Generalitat i impremtes per la cartelleria declara al judici

El tribunal també sentirà les explicacions de responsables d’empreses escorcollades per la Guàrdia Civil

Per avui han de declarar com a testimonis, entre altres,Josep Oriol González, propietari de l’empresa Buzoneo Directo, i Rosa Maria Sans, representant de l’empresa d’impressió Artyplan.

Un dissenyador gràfic i coordinador d’acció política d’ERC a Badalona, Enric Vidal, serà un dels testimonis que declararà aquest dimarts al judici de l’1-O. Segons ell mateix va declarar al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona en qualitat de testimoni, un alt càrrec de la Generalitat li va lliurar un temps abans de l’1-O un telèfon mòbil amb targeta SIM inclosa i un llapis de memòria USB amb cartells i material de difusió del referèndum –com ara el de les vies-, i li va encarregar que busqués impremtes i altres empreses per tirar endavant la campanya de publicitat de l’1-O. Es tractaria d’algú que es va fer anomenar ’Toni’. Durant la sessió també declararan una responsable i un treballador de la impremta Artyplan, i el propietari de Buzoneo Directo. Les dues empreses van ser escorcollades per la Guàrdia Civil.

Segons fonts jurídiques, en la seva declaració al jutjat 13, Enric Vidal va explicar que en un determinat moment un càrrec de la Generalitat que es va presentar com a ’Toni’ li va lliurar el material en un conegut hotel de la plaça de la Catedral de Barcelona, i que dies més tard el va veure a la televisió. Justament aquest dilluns, un responsable d’Unipost, Francisco Juan Fuentes, ha revelat que algú anomenat ’Toni’ el va trucar en relació a l’enviament que havien de fer de notificacions de les meses electorals que portaven el logotip de la Generalitat. La fiscalia li ha preguntat si creia que era l’aleshores secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, fet que ha dit que desconeixia.

El nom de Vidal va sortir en el procediment judicial quan diversos testimonis i investigats, representants d’empreses, van dir que un home que es deia així es presentava com a representant ’free-lance’ de la Generalitat per encarregar-los la difusió de la campanya del referèndum.

Per aquest dimarts també està previst que declarin la responsable de Recursos Humans d’Artyplan, Rosa Maria Sans, i el treballar d’aquesta impremta Enrique Mary. La Guàrdia Civil va escorcollar la seu d’aquesta impremta, situada a Sant Feliu de Llobregat, el 15 de setembre del 2017. També està citat el propietari de l’empresa Buzoneo Directo, José Oriol González, que també va ser escorcollada.

  • 10:25 Aquesta tarda està citat Enric Vidal, dissenyador gràfic i coordinador d'Acció Política d'ERC, que suposadament es va posar en contacte amb Artyplan per fer l'encàrrec dels cartells de l'1-O
  • 10:18 Finalitza l'interrogatori de Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan. La sessió es reprendrà a les 16 hores
  • 10:15 Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan: "En la fitxa de contacte de l'encàrrec constava Òmnium"
  • 10:14 Pregunta ara Rosa Maria Seoane per part de l'Advocacia de l'Estat
  • 10:13 Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan: "Vam decidir que el treball no es tirava endavant i la Guàrdia Civil va intervenir tot el material"
  • 10:11 Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan: "No vaig veure el material perquè estava tot precintat. Vaig demanar a producció que em donessin l'import del treball"
  • 10:10 Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan: "Vam rebre l'encàrrec de material per a l'1-O"
  • 10:08 La fiscal del Tribunal Suprem Consuelo Madrigal obre el torn de preguntes a Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan
  • 10:07 S'inicia l'interrogatori a Rosa Maria Sans, responsable de recursos humans d'Artyplan, citada a declarar per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat
  • 10:06 José Oriol González, gerent i propietari de Buzoneo Directo, citat a declarar per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, s'acull al seu dret de no declarar donat que està sent investigat pel jutjat d'instrucció número 13
  • 10:03 Comença la sessió al Tribunal Suprem, dia 15 de judici
  • 09:52 Puigdemont: "És una violació dels drets fonamentals que no pugui defensar-me al judici"
  • 09:50 Puigdemont: "A Urkullu, en la seva declaració davant el tribunal, li va faltar una part del relat o de la memòria"
  • 09:47 El president Puigdemont a @elmonarac1: "No he pogut donar la meva versió com a testimoni al judici, tot i que m'hi vaig oferir voluntàriament. Puc explicar-me a tot arreu menys al tribunal"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries