Política

Arxiven la causa contra una alt càrrec d’Ensenyament per l’1-O

El jutjat número 3 de Mollet ha arxivat la causa oberta per desobediència contra la que va ser directora territorial d’Ensenyament al Maresme i al Vallès Oriental Carmina Pinya, que era acusada d’haver facilitat el referèndum de l’1-O. Pinya va ser denunciada pel director de l’institut de Montmeló, Alberto Arcas, perquè aquell dia el centre que dirigeix va ser utilitzat com a col·legi electoral sense el seu consentiment. Després de més d’un any de periple judicial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fins i tot a l’Audiencia Nacional, la jutgessa ha decretat el sobreseïment provisional de la causa perquè considera que “no hi ha indicis sòlids ni suficients” per acusar Pinya de desobediència.

Arcas havia denunciat que la directora territorial, superior jeràrquica seva, li havia demanat les claus i la contrasenya de l’alarma del centre els dies anteriors a l’1-O, però després va ser incapaç de precisar a la policia qui havia obert l’institut aquell dia ni qui hi va ser durant el cap de setmana, perquè hi ha molta gent que en té clau: tots els professors, la policia local, l’Ajuntament i el personal de neteja. La interlocutòria judicial constata que el dia 1 a tres quarts de nou del matí hi havia tres-centes persones vora el centre, que els Mossos no van poder tancar pel rebuig dels concentrats i el perill de provocar aldarulls i que no es va trobar cap testimoni de qui havia obert. A més, els dies previs a l’1-O la llavors consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, va assumir personalment totes les competències per tal que tots els centres educatius catalans durant aquell cap de setmana fossin responsabilitat directa i exclusiva d’ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes