Política

Detingut un membre del secretariat de l’ANC a Madrid

La policia estatal va endur-se Jordi Alemany del costat de l’escenari mentre ajudava a preparar els actes

Estava en crida i cerca per no haver-se presentat al jutjat per la protesta de l’aniversari de l’1-O

La Policía Nacional va detenir ahir a Madrid, després de realitzar els tràmits legals d’allotjament, un membre del secretariat nacional de l’ANC, Jordi Alemany, que tenia una ordre de detenció per no haver-se presentat a declarar al jutjat d’instrucció número 4 de Girona com a investigat per les protestes de l’aniversari de l’1-O a la capital gironina.

Fonts de l’entitat sobiranista explicaven ahir que els agents l’havien detingut al costat de l’escenari que l’assemblea estava muntant amb motiu de la manifestació a la capital espanyola. Alemany estava citat a declarar el passat 7 de març, però va decidir no presentar-se davant del jutge. Està denunciat pels Mossos d’Esquadra per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per, suposadament, formar part del grup de manifestants que van entrar a la seu de la Generalitat i van despenjar-ne la bandera espanyola. Alemany és un dels 77 secretaris nacionals de l’entitat, bona part dels quals van assistir a la manifestació de Madrid. Ha passat la nit detingut i avui serà conduït davant del jutge de guàrdia. Alemany és el primer investigat que va ser citat pel jutjat número 4 de Girona per les mobilitzacions durant l’aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre. Després de no presentar-se a declarar, el jutge va ordenar que fos arrestat i conduït al jutjat.

Al seu compte de Twitter, Alemany va confirmar la detenció i recordava: “No podem cedir davant la repressió, hem d’assumir que la independència trenca amb les seves idees, i desobeir-les.” La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, considerava ahir: “Aquesta detenció evidencia la repressió de l’Estat espanyol contra molta gent de Catalunya que es vincula amb actes de protesta, que és lògic que es facin, per deixar clar que no acceptem la repressió.”

En solidaritat amb el detingut, una vintena de persones van enganxar una pancarta en favor de tots els encausats pel tall de les vies de l’AVE de Girona a la seu de la policia espanyola de la ciutat. L’acte es va fer immediatament després de saber-se que Alemany havia estat detingut a Madrid. Els concentrats no descartaven dur a terme alguna altra acció de solidaritat i protesta al llarg del cap de setmana. A la pancarta s’hi pot llegir “21 raons encausades 1 d’octubre”, el lema de la campanya iniciada pels detinguts el 16 de gener passat a diverses poblacions gironines pel tall de les vies de l’AVE el dia del primer aniversari del referèndum.

Controls

D’altra banda, diversos assistents a la manifestació de Madrid van mostrar el seu malestar per haver estat aturats per la Guàrdia Civil de trànsit per advertir-los que duien llaços, banderes estelades o banderes a les finestres. Força manifestants es van queixar a les xarxes socials per haver estat aturats. L’excés de zel va afectar tant vehicles com fins i tot autocars. Especialment molestes van ser algunes aturades a l’Aragó per part de la Guàrdia Civil, que exigia els contractes per noliejar els autocars, quan és un tràmit que es fa habitualment per mitjà del telèfon o per via digital, i no cal cap justificant previ. L’ANC de Balaguer se’n va fer ressò especialment ahir, i la diputada Míriam Nogueras en demanarà explicacions la setmana que ve al Ministeri de l’Interior.

LA DATA

7.03.2019
el dia que el membre del secretariat de l’ANC havia de declarar per haver despenjat una bandera espanyola.

LA FRASE

La detenció del membre del secretariat evidencia la repressió de l’Estat espanyol
Elisenda Paluzie
presidenta de l’anc

De vermell i blanc... i cap a Leganés

Alguns gironins no vestien ni de groc ni de verd Fairy, sinó de vermell i blanc. Van fer doblet per anar a Leganés a veure el seu equip, un cop acabada la manifestació, amb metro, i en 20 minuts, des d’Atocha.

Cap televisió espanyola en directe

Tot i la proximitat als centres de producció d’imatges i redaccions centrals, cap televisió, ni pública ni privada de l’Estat amb seu a Madrid, va retransmetre la manifestació.

Bosch demana a Islàndia suport a la democràcia

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, va demanar a la comunitat internacional que “faci prevaldre la defensa de la democràcia”. En una conferència a Reykjavík, el conseller va recordar l’objectiu d’assolir una república de forma “pacífica i civilitzada”. Bosch va assegurar que Catalunya té “molts elements en comú amb Islàndia”, davant de diferents diputats i del president del Parlament.

Fairy en cotxes i disfresses recordant Millo

Centenars de persones lluïen motius de mofa amb ampolles del detergent Fairy, que segons Enric Millo hauria servit per atacar els policies l’1-O. Molts vehicles duien el lema “Comando Fairy” al vidre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona