Política

Maragall defensa pactar amb el grup de Colau

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, aposta per un govern municipal que aglutini independentistes i comuns, el que ha definit com “el bloc del 80%” de la societat catalana en defensa de les llibertats i contra la repressió. “La nostra aspiració és assolir la posició central i principal, que ens permeti articular aquesta amplíssima majoria”, va remarcar en una entrevista concedida a l’agència Efe. El candidat d’ERC es mostra convençut que la seva força té “totes les possibilitats” d’acabar en el primer lloc a les eleccions del maig i “aconseguir aquest rol central” en una futura coalició amb els comuns. En aquesta majoria de govern, Maragall no veu cabuda al PSC de Jaume Collboni, a causa del posicionament dels socialistes en relació amb l’empresonament dels líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem per l’1-O i, en general, amb la seva oposició frontal al procés sobiranista.

Tot i la voluntat de pactar amb Colau, el candidat d’ERC considera que no ha estat una bona alcaldessa “des del punt de vista de la gestió concreta de la governació de la ciutat”, encara que això “no vol dir que s’hagi fet tot malament, ni de bon tros”. El que sí que ha retret a l’actual equip de govern dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona és que hagi “governat des de la ideologia”.

La candidatura de JxCat, que lidera Joaquim Forn amb Elsa Artadii Neus Munté, l’ha situada a l’espai del “centredreta” sobiranista. Pel que fa al seu company en el PSC, Ferran Mascarell, que ocupa el número quatre de la llista de JxCat, Maragall creu que es tracta d’una opció “coherent” perquè, assegura, “ja fa temps que va fer el viatge cap al centredreta” i va arribar fins i tot a ser conseller en els governs d’Artur Mas.

De Manel Valls ha assegurat que “ no serà alcalde de Barcelona, ho sap ell i comença a saber-ho gairebé tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar