Política

ERC reivindica la diversitat cultural de Salt com a model

El parc de la Massana va ser el marc d’un acte del partit

Van recalcar la tasca de l’alcalde saltenc, Jordi Viñas

“La diversitat és un gran repte i una gran oportunitat. I això ho saben bé a Salt, un exemple”, va dir Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. El parc de la Massana, a Salt, va ser el marc ahir d’un acte de la campanya d’Esquerra Republicana “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”. En l’acte, hi van intervenir les principals figures gironines i nacionals del partit per reivindicar el paper del municipalisme republicà a l’hora d’encarar la problemàtica de la diversitat cultural, i ho van fer referint-se a Salt i el seu alcalde, Jordi Viñas. L’alcalde va defensar la feina feta citant la creació de locals de barri, l’aposta pressupostària per a polítiques de formació i per afavorir l’ocupació, i la millora de serveis com ara la connexió de Salt i la universitat de Montilivi amb una línia de bus.

Prèviament a El Homrani, la diputada al Congrés Ana Surra va apel·lar a “unir-se i lluitar junts per aconseguir les nostres reivindicacions, perquè a Madrid voten les lleis que ens afecten però no tenen ni idea de la vida real ni dels immigrants ni de ningú”. Anna Caula, portaveu del grup parlamentari d’Esquerra, va afegir-hi: “Volem guanyar perquè volem construir una República Catalana amb ciutats com Salt, amb mirada femenina, des de la immigració, des d’arreu.” En el mateix sentit el també gironí Roger Torrent, president del Parlament, va afirmar: “Guanyarem perquè no ens aturem a l’hora de sumar més gent al nostre projecte, el de la República Catalana.” Torrent es va referir a la manifestació del dia anterior dient que havia estat “l’enèsima demostració” que el seu “és un projecte en què cap tothom, vingui d’on vingui, hagi nascut on hagi nascut o parli la llengua que parli”.

La candidata gironina d’ERC al Congrés, Laia Cañigueral, va obrir l’acte d’ahir a Salt llegint una carta de Dolors Bassa. El va tancar el també candidat al Congrés Gabriel Rufián recalcant que ERC compleix “88 anys, d’història impol·luta”. Pel que fa a les pròximes eleccions, Rufián ho va definir com “el cicle electoral més important de la nostra història recent”. El paper del seu partit –va dir Rufián– serà ser “l’únic obstacle a dos fronts: PP, Vox i Ciutadans i el front low cost que són PSOE i Ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona