Política

Calvo diu que el Síndic “no té cap competència” sobre les decisions de la JEC

La vicepresidenta emplaça al president Torra a complir

Creu que la petició d’un estudi a Ribó per part del Govern “és una situació més de les que planteja constantment l’independentisme”

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a Telemadrid que el Síndic de Greuges “no té cap competència” sobre les decisions de la Junta Electoral Central. Calvo ha insistit que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha d’acatar la decisió de la JEC. “Tots estem sotmesos a l’autoritat de la JEC, hem de respectar les seves competències i no dir res que envaeixi la independència, l’autonomia i les funcions que ha de complir”, ha sentenciat. A més, ha insistit que el govern espanyol “està a la disposició” de la Junta per fer complir les seves resolucions.

L’apel·lació al criteri de Rafel Ribó, segons Calvo, “és una situació més de les que planteja constantment l’independentisme” perquè “finalment el president Torra estarà al que digui la última instrucció de la JEC, que pot ser indicar directament qui pot retirar els llaços o bé dirigir-se a la Fiscalia General de l’Estat”.

Segons Calvo, cal “el màxim respecte” a la Junta “començant pel president Torra i acabant amb tota la resta” perquè “és l’òrgan que ha de treballar perquè tots estiguem en el pla d’imparcialitat que correspon”.

Per això “si la Junta Electoral decideix que són els Mossos qui han de retirar els llaços ens semblarà bé, com si considera que han de ser les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat o imputar-lo des del punt de vista administratiu o penal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona