Política

Joan Bagué beneeix la tria de Matamala al Senat

Assenyala que va proposar el nom de l’empresari en el consell nacional del PDeCAT per liderar Junts per Catalunya a Girona

Es fa per “reforçar” la llista amb números 1 propers a Puigdemont

Senador per Girona des del 2011, Joan Bagué explica que ha fet “un pas enrere” per “reforçar” les candidatures gironines de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat amb caps de llista propers al president Puigdemont, per enviar, així, a Madrid noms amb molta càrrega simbòlica. Per una banda, l’advocat Jaume-Alonso Cuevillas encapçala la llista gironina al Congrés i, per l’altra, l’empresari gironí, que ha acompanyat a l’exili a Puigdemont, Josep Maria Matamala, conegut com a Jami, és candidat a senador per Girona. Bagué serà el primer suplent de Matamala.

Matamala és un històric de CDC i va ser regidor de CiU a l’ajuntament de Girona del 1987 al 1995En el congres nacional del PDeCAT, celebrat dimecres al vespre, Bagué explica que va proposar el nom de Matamala per encapçalar la llista al Senat. Segons va assenyalar Bagué: “Matamala és una figura molt estimada a Girona, fundador de Convergència, molt fidel al projecte i que ara és víctima de l’exili i del boicot empresarial.” El fins ara senador va recalcar també la vinculació d’amistat que l’uneix tant amb Matamala com amb Puigdemont: “Tots dos van compartir taula en el meu casament”, va recordar. Joan Bagué ha estat una de les figures rellevants del partit a les comarques gironines: va ser regidor del 1995 al 2007 i vicepresident de la Diputació del 1995 al 1999. Actualment no té cap càrrec concret a la vegueria, però és membre del comitè nacional per elecció. L’alcalde de Port de la Selva i president de l’AMI, Josep Maria Cervera, i un nom femení provinent de la Crida encara per anunciar són els altres dos candidats al Senat per Girona.

La situació de Matamala

L’Audiencia Nacional va reobrir al gener la causa contra els dos mossos, l’historiador Josep Lluís Alay i Josep Maria Matamala, que acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. Aquesta setmana s’ha fet públic també que el Fòrum Gastronòmic vol prescindir dels serveis d’Incatis, empresa de Matamala.

LA FRASE

Vaig proposar en ‘Jami’; és una figura molt estimada a Girona, víctima de l’exili i del boicot empresarial
Joan Bagué
PRIMER SUPLENT DE JUNTS PER CATALUNYA AL SENAT PER GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona