Política

Torra demana seguir determinats “amb totes les conseqüències”

El president de la Generalitat demana l’independentisme que esdevinguin “revolucionaris que somriuen”

Jaume Alonso Cuevillas augura que es perdrà el judici però que “es guanyarà la república”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que l’independentisme ha de seguir determinat i prosseguir el seu camí a Catalunya “amb totes les conseqüències”.

Si més no, així ho ha apuntat a Sabadell, on avui ha participat a l’acte de presentació de la candidatura de l’exdiputada al Congrés dels Diputats Lourdes Ciuró com a alcaldable a Sabadell per la marca local de Junts per Catalunya, Junts per Sabadell.

Durant la seva intervenció, i en un record a Muriel Casals, Torra ha reclamat que tothom agafi l’actitud que tenia de “revolucionària que somreia”. “Us demano a tots que sigueu revolucionaris que somriuen”, ha dit.

El president de la Generalitat ha assegurat que sent “l’esperança i la confiança” del poble, i també dels alcaldes, i que això el fa seguir endavant. Segons ha dit, cal seguir el camí cap a la independència de manera determinada, seguint una “línia recta” que assegura que hi ha fins a la consecució de l’Estat propi.

“L’1-O ho va trencar tot, i aquest poble decideix autodeterminar-se i ho farà tot com sap, no violentament”, ha assenyalat Torra, que ha criticat que en el judici del procés es busqui transmetre una imatge de violència “que no va existir”.

En l’acte, que ha reunit unes 500 persones a l’auditori de l’Espai Cultura, al centre de la capital vallesana, han pres la paraula el diputat de Junts per Catalunya Eduard Pujol, l’alcaldable per Mataró i candidata al Congrés Míriam Nogueras, i l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, cap de llista de JxCat al Congrés per Girona.

“Perdrem el judici, però guanyarem la República, hem de seguir mobilitzats de manera pacífica i cívica”, ha assenyalat l’advocat.

En aquest sentit, Alonso-Cuevillas defensa mantenir la pressió a tercers perquè obliguin al fet que la situació política es resolgui a través d’un referèndum, i ha admès que lamenta que fa un any es frustrés la investidura de Jordi Turull.

“Alguns dels que ens diuen que no fem prou, llavors no van fer el que havien de fer”, ha apuntat l’advocat, assegurant que hagués preferit una llista unitària que aglutinés tot l’independentisme. I, “com que no es poden demanar vots, demano molts de llaços”, ha reivindicat.

Carles Puigdemont, de la seva banda, ha intervingut a través d’una videoconferència en directe, i ha recordat aquells “amics que són a l’exili o a la presó”.

Als CDR: “No estem en dos llocs diferents”

El president del govern, Quim Torra, ha tingut un cara a cara amb membres del CDR de Sabadell, que li han reclamat abans de l’acte de precampanya de Junts per Catalunya que implementi la república o dimiteixi i que li han retret que hagi retirat els llaços, d’acord amb la JEC.

Torra, que els ha recordat la querella anunciada per la fiscalia contra ell, ha assegurat que els CDR i el govern no estan “en dos llocs diferents” i que comparteixen l’objectiu. “Jo sóc el poble, no em pots dir que no sóc el poble perquè soc aquí”, s’ha reivindicat davant una trentena de persones, amb qui ha parlat durant uns deu minuts.

En aquest sentit, els ha reclamat anar “tots a una” i els ha recordat que la situació “és complicada” pels presos, “exiliats” i les estratègies dels diferents partits.

Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra i els llaços en edificis públics, Torra els ha recordat que la policia catalana també actua com a policia de la justícia espanyola.

Diversos membres del CDR Sabadell s’han concentrat davant l’Auditori de la Caixa de Sabadell, on s’ha celebrat l’acte de precampanya de Junts per Catalunya al municipi. Alguns han intentat accedir a la sala amb estelades penjades d’un pal, i els Mossos els ho han impedit. Els agents també han demanat a algunes persones que duien l’estelada al coll que la portessin a la bossa si volien accedir-hi. Aquesta ha estat també una de les crítiques que el CDR li ha traslladat a Torra a la seva arribada.

Torra, dialogant, ha conversat amb els CDR prop de deu minuts. Els concentrats li han traslladat que estan “molt indignats” per la gestió dels Mossos d’Esquadra i “la implementació” de la república. “Aneu en l’acció contrària del que vau dir”, li ha retret un, a qui Torra ha contestat que van “en la mateixa direcció” i que segueix “la mateixa línia” des de la investidura.

En aquesta línia, els ha emplaçat a la “unitat” de l’1-O. “Fa deu mesos que soc president de la Generalitat, i vinc d’una trajectòria que he estat a tot arreu: a Òmnium, editor de llibres i de treballar pel país”, els ha exposat Torra, que els ha recordat la “complexitat” del moment. “Intentem tirar-ho tot endavant i us demano que tingueu esperança i confiança de tirar endavant, companys”, els ha reiterat. “Vaig deixar clar que no acceptaré la sentència”, ha afegit Torra, que ha dit que la resposta no pot ser altra que democràtica i els ha dit que el moviment es basa “en la no-violència”.

“No ens equivoquem, és a l’estat a qui hem d’acusar”, ha continuat. “No us deixarem mai de costat, però apretarem”, ha avisat a Torra un dels membres concentrats a Sabadell, en referència a les declaracions que va fer fa uns mesos el president de la Generalitat dirigits als CDRs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt