Política

Castelló ja té l’avinguda de la República Catalana

El ple aprova que substitueixi la denominació actual de ‘Joan Carles I’ a la principal via d’Empuriabrava

PP, Udem i la Plataforma van votar-hi en contra

La via principal de la marina d’Empuriabrava, l’avinguda Joan Carles I, canvia de denominació i passarà a dir-se avinguda de la República Catalana. El ple d’ahir dijous ho va aprovar en una sessió amb una gran assistència de públic gens habitual i després de llargs debats. El canvi es va aprovar amb els deu vots favorables de l’equip de govern (govern de coalició ERC i CiU), cinc vots en contra (PP, Plataforma i Udem), i una abstenció del PSC.

En la mateixa sessió també es va aprovar que el carrer Alfons XIII, al nucli antic de Castelló, passi a denominar-se carrer Mossèn Modest Prats. L’alcalde Salvi Güell va defensar que el govern portava a votació en la sessió d’ahir les dues propostes després d’haver estat aprovades en la comissió del Nomenclàtor, en compliment d’una moció aprovada pel ple el 2012 que requeria la retirada de símbols i denominacions borbòniques d’espais urbans del municipi. Amb tot, el canvi de denominació no tenia unanimitat entre els veïns d’Empuriabrava i els regidors del PP i Udem van criticar “les presses” per realitzar el canvi de denominació; el representant de la Udem va reclamar en va que es retirés el punt de l’ordre del dia. Som d’Empuriabrava i Castelló, formació sense representació al consistori i que es presentarà per primer cop a les properes eleccions municipals, havia fet la mateixa petició i havia convocat el públic a assistir al ple en senyal de protesta.

Bona part de les crítiques de l’oposició van argumentar que s’hagués fet el canvi sense tenir en compte l’opinió dels veïns afectats, ni el cost econòmic que suposarà per als empresaris aquest canvi de nom, pels canvis d’adreça que significarà la nova denominació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia