CiU reprova els fiscals Mena i Villarejo, que van processar Pujol pel «cas Banca Catalana»

Un dels pitjors malsons judicials que Jordi Pujol va viure a la Generalitat va tornar a aparèixer ahir en l'esfera de CiU després que el govern atorgués la creu de Sant Jordi als fiscals Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena, que en la dècada dels anys 80 van impulsar el cas Banca Catalana, en què va ser processat Jordi Pujol. Curiosament, va ser el seu fill, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, qui va criticar durament aquests distintius. «Villarejo i Mena no es mereixen aquests honors», va assegurar Oriol Pujol, que va afegir-hi que els dos fiscals «van perseguir emprenedors d'aquests país. Van fer servir de manera impròpia instruments al seu abast per fer una persecució política que sortosament la justícia va posar allà on tocava». El dirigent de CiU, que en cap cas va esmentar directament l'afer de Banca Catalana, va assenyalar que aquestes distincions «poden suposar una ofensa a aquella gent que ja té la Creu de Sant Jordi». Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena van ser al capdavant del procés judicial contra Banca Catalana i el 1986 van processar 18 exconsellers del banc, entre els quals hi havia Jordi Pujol, per apropiació indeguda i altres delictes. El 1990, l'Audiència de Barcelona va arxivar el sumari.

El tripartit va justificar el guardó per a Jiménez Villarejo «per la seva lluita contra la corrupció i la sostinguda defensa dels valors democràtics» i per a Mena, «pel seu combat sostingut pels drets individuals i col·lectius».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.