Política

Rufián crida a reforçar ERC per evitar el “perill real” d’un pacte PSOE-Cs

El candidat republicà al Congrés avisa que si el 28-A el PSC guanya a Catalunya també “guanya Cs”

Gabriel Rufián considera que s’acosta el cicle electoral “més important de la història recent”

El candidat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha fet aquest dissabte una crida a reforçar les llistes dels republicans a les eleccions generals del 28 d’abril, per evitar el “perill real” d’un pacte de govern entre PSOE i Ciutadans.

Així ho ha plantejat en un acte polític organitzat per ERC a Vilanova i la Geltrú (Garraf), en el que ha participat juntament amb la també candidata Carolina Telechea.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura d’una carta d’Oriol Junqueras, en la qual ha demanat a la formació “cohesió com a grup humà i intel·ligència política”. I les seves primeres paraules s’han dirigit a Vox, amb motiu de la manifestació a Barcelona convocada per la formació d’ultradreta. “Com ja us van dir els nostres avis fa vuitanta anys enrere, ens tindreu enfront, feixistes!”.

Rufián, número dos d’ERC per Barcelona darrera d’Oriol Junqueras, ha advertit, però, que se sol parlar del possible pacte tripartit entre PP, Ciutadans i Vox, però, al seu entendre, aquest “front és fictici, no dona, els números no donen”.

“Es parla molt d’ell, potser es parla tant d’aquest front per no parlar del real, del que volen Florentino Pérez, Ana Botín i companyia: Psoe-Cs. Aquest és el front i aquest és el perill real”, ha alertat.

Segons Rufián, “si ERC és potent al Congrés, això no passarà”. En aquesta línia, ha advertit que si el PSC guanya a Catalunya també ho farà Ciutadans. A partir d’aquí, Rufián situa ERC com una formació decisiva per impedir-ho.

El candidat republicà ha explicat que s’acosta el cicle electoral “més important de la història recent”. “Ens enfrontem als mateixos que fa vuitanta anys ens van robar els drets i un país”, ha dit. “I convé ser més que un partit”, ha afegit. A partir d’aquí, ha advertit que vénen “temps obscurs” en què “dir la veritat” i “plantar cara” es pagarà car, però que la formació ho seguirà fent, “tingui el cost que tingui”.

Rufián També ha carregat contra el ministre Josep Borrell, el qual ha descrit com un “hooligan de Societat Civil Catalana que s’aixeca davant de periodistes incòmodes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona