Política

Casado insta Sánchez a mullar-se pels indults

El líder del PSOE creu que els catalans no volen la independència i que hi ha un problema de convivència dins de Catalunya

Catalunya, en el centre del debat preelectoral. El candidat del PP a la presidència, Pablo Casado, va lamentar ahir que Pedro Sánchez no digui que no indultarà els “presos colpistes”, en referència als presos polítics, ni negui una “consulta d’autodeterminació”. Casado va furgar en les declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, que va suggerir que s’hauria de trobar una solució si el 65% dels catalans volgués la independència, per argumentar que hi haurà una majoria independentista si el govern espanyol no fa “res perquè les escoles segueixin adoctrinant”. En un acte a Salamanca, va recordar que el PP ha demanat una modificació de la llei de finançament dels partits polítics perquè “qualsevol partit o organització processada per rebel·lió o sedició no tingui ni un euro de subvenció”.

En aquest context, el candidat popular es va referir a la manifestació independentista a la plaça de Cibeles de Madrid i a la presència, al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, de Carles Sastre, líder del sindicat Intersindical CSC, a qui va responsabilitzar dels “cursos d’educació per explicar als nens a les escoles de Catalunya què és això de la independència”.

El president espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar a Sevilla que tant els líders independentistes com la dreta espanyola són conscients que la independència de Catalunya no es produirà, “no només perquè la Constitució no ho permet i perquè la comunitat internacional els ha donat l’esquena, sinó perquè els catalans no volen la independència d’Espanya”, parlant en nom dels catalans. “El problema a Catalunya no és la independència, sinó la convivència, i això es resol des del diàleg dins la Constitució, no des de la confrontació”, va insistir.

El candidat del PSOE va assegurar que els independentistes prefereixen un govern del PP a Madrid que un del PSOE perquè busquen la confrontació, i els va instar a ser valents i reconèixer als catalans que els han mentit i que la independència no és possible.

LES FRASES

Dretes i independentistes saben que no hi haurà independència
Pedro Sánchez
Candidat del PSOE
S’ha acabat jugar amb els nostres fills amb projectes ideològics sectaris
Pablo Casado
Candidat del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’última proposta de treva inclou “moltes demandes” de Hamàs, segons fonts àrabs

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà