Política

El Regne Unit elimina la referència a la Unió Europea dels seus passaports

Les autoritats britàniques van començar a emetre els nous passaports el 30 de març, l’endemà de la data prevista inicialment per al Brexit

Fonts del govern asseguren que tant el nou model com l’antic són vàlids per viatjar

El Regne Unit va començar a emetre passaports sense les paraules Unió Europea a la portada el passat 30 de març, l’endemà de la data prevista inicialment per a la sortida del país del bloc comunitari, segons ha confirmat aquest dissabte el ministeri d’Interior.

Els nous passaports tenen el mateix color i un disseny similar al dels antics, si bé han eliminat la referència a la Unió, segons les imatges que han compartit a les xarxes socials ciutadans britànics que han renovat el document en els últims dies.

Una portaveu d’Interior ha indicat que el nou disseny es mantindrà d’ara en endavant, tot i que encara queden partides de passaports antics que es continuaran utilitzant fins que s’acabin les existències.

“No hi haurà diferències per als ciutadans, ja utilitzin el passaport que inclou les paraules Unió Europea o el que no les porta. Els dos dissenys seran igualment vàlids per viatjar”, ha afirmat aquesta font.

Una de les ciutadanes que ja té el nou document, Susan Hindle, ha expressat a mitjans locals la seva sorpresa en rebre el passaport. “Encara som membres de la Unió Europea. Em vaig quedar sorpresa que hagin fet el canvi abans que en sortim”, ha dit.

Hindle ha qualificat la mesura de “fútil” i ha assenyalat que allò que “de debò importa són els canvis que provocarà [el Brexit], el dany que farà a l’economia, a les nostres comunitats i a la nostra posició internacional”.

Londres va activar l’article 50 del Tractat de Lisboa el 29 de març de 2017, per la qual cosa estava previst que abandonés la Unió Europea en complir-se dos anys d’aquesta decisió.

Una setmana abans de complir-se el termini Brussel·les va atorgar una pròrroga fins al 12 d’abril a Londres per ratificar el tractat de sortida i evitar una ruptura no negociada.

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, ha demanat aquesta setmana una nova extensió del termini , fins al 30 de juny.

Els líders comunitaris han d’aprovar encara aquesta petició i la UE ha suggerit que estudia una pròrroga més llarga, d’entorn d’un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona