Política

Moncloa “no té intenció” d’entregar el dissident veneçolà Leopoldo López, refugiat a l’ambaixada espanyola a Caracas

El govern de Pedro Sánchez confia que les autoritats del país sud-americà “respectin la inviolabilitat” de la seu oficial

Espanya “no té intenció” d’entregar el dissident veneçolà Leopoldo López a les autoritats del país sud-americà, segons han indicat aquest dijous fonts de la Moncloa després que aquest dijous el Tribunal Suprem de Justícia de Caracas hagi emès una ordre de detenció contra ell.

López està refugiat des del dimecres a l’ambaixada espanyola a la capital veneçolana “per voluntat pròpia” amb la seva dona, Lilian Tintori, i la filla de quinze mesos. El dimarts, militars que donen suport al president autoproclamat Juan Guaidó el van alliberar de l’arrest domiciliari al qual el règim de Nicolás Maduro l’havia condemnat durant 14 anys.

Fonts de la Moncloa han explicat que l’ordre de detenció del Suprem era un “moviment judicial esperat” i “confia” que les autoritats veneçolanes “respectin la inviolabilitat” de la residència de l’ambaixador espanyol.

Aquest dijous, un tribunal veneçolà havia ordenat capturar a López perquè considera que va burlar el seu arrest domiciliari el passat dimarts després de donar suport als carrers de Caracas un efímer aixecament militar contra el Govern de Nicolás Maduro. Segons una nota de premsa difosa aquest dijous pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ), a López se li ha revocat la mesura de detenció domiciliària “per violar-la flagrantment”.

El ministre espanyol d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, havia declarat avui a Efe, que López es troba com a “hoste” en la residència de l’ambaixador d’Espanya a Veneçuela després del seu arrest domiciliari i que “no està com a asilat” fins que s’aclareixin “els passos a seguir”. “D’acord amb la legislació espanyola, les demandes d’asil s’han de produir en territori espanyol, per tant el senyor López no està com asilat, està simplement com un hoste de l’ambaixada fins que s’aclareixin quins són els passos a seguir”, va dir Borrell a Amman, on es troba de visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona