Política

L’exgovern del PP planta de nou la comissió del 155

Rajoy, Sáenz de Santamaria i Cospedal al·leguen que no estan obligats a anar-hi

La direcció de l’anterior govern espanyol del PP, amb l’expresident Mariano Rajoy al capdavant seguit per l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i l’exministra de Defensa María Dolores de Cospedal, va tornar a plantar ahir els membres de la comissió d’investigació de l’aplicació del 155 del Parlament i no van assistir a declarar com a testimonis com ja van fer el passat 30 d’abril. Això sí, com ja van fer en aquella ocasió, van comunicar al Parlament que no hi van assistir perquè un dictamen del Consell d’Estat conclou que “els membres del govern de l’Estat actuals i pretèrits” no hi estan obligats. Un argument al qual també s’agafaran l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i l’exministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per no assistir-hi el pròxim 4 de juny. També hi està citat l’excap de gabinet del govern Jorge Moragas, ara ambaixador a Filipines.

El president de la comissió, Toni Morral (JxCat), va explicar que traslladaran la seva incompareixença a la mesa del Parlament perquè “prengui les mesures que cregui oportunes”, i que podrien ser una denúncia a la fiscalia, perquè “no han respost” al que consideren que és “la seva obligació” per “les responsabilitats que tenen en l’aplicació de l’article 155”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia