Política

Aragonès diu que el TS i el Congrés es “passen la pilota” sobre la suspensió dels diputats presos perquè és una “anomalia democràtica”

El vicepresident del Govern torna a demanar “una negociació política” per resoldre el conflicte català

Denuncia que “es puguin suspendre els resultats d’unes eleccions democràtiques”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, considera que el Tribunal Suprem (TS) i la mesa del Congrés s’estan “passant la pilota” sobre la decisió de suspendre els diputats presos perquè “és una anomalia democràtica”. Aragonès adverteix que l’alt tribunal sap que aquesta és una “qüestió polèmica que provoca una contradicció entre les seves decisions i la voluntat democràtica” i adverteix que el passat 28 d’abril la ciutadania de Catalunya “va votar, el resultat va ser clar i això s’ha de respectar”. El vicepresident ho ha dit en una visita a la seu del cos d’Agents Rurals a Torreferrussa, on ha tornat a demanar una “solució política” pel conflicte català. Tot plegat després de conèixer la notícia que el TS ha emès un ofici en què reitera que aquesta qüestió s’ha de resoldre a través de l’article 21 del reglament de la cambra baixa.

Pere Aragonès ha denunciat que “es puguin suspendre els resultats d’unes eleccions democràtiques” i ha assenyalat que “no es pot acceptar amb normalitat”.

L’ofici que el president de la Sala Penal del TS, Manuel Marchena, ha fet públic aquest dijous diu que és “inviable” elaborar l’informe que els sol·licitava la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que volia que el tribunal fes aclariments sobre si es podia suspendre els diputats empresonats a través de la via del 384 bis.

La presidenta del Congrés va enviar l’escrit al Suprem a títol individual i abans de reunir la Mesa per primera vegada. L’escrit va arribar al tribunal dimecres al matí i, vint-i-quatre hores més tard, el tribunal l’ha contestant tornant a Batet la decisió sobre la suspensió dels diputats presos.

Batet argumentava dimecres que creia que estava “força clar que la funció jurisdiccional correspon al Poder Judicial, que és qui ha determinat fins ara en quina situació queden les persones que estan en presó preventiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona