Política

Oriol Pujol

va sortir en semillibertat el març passat
política

Oriol Pujol ha de tornar a la presó tot el dia, no només a dormir-hi

M.P

La jutgessa de vigilància penitenciària ha revocat amb efectes immediats el règim obert que la Generalitat va concedir el març passat a l’exdirigent de CDC Oriol Pujol, que a partir d’ara no podrà sortir durant el dia mentre compleix la condemna de dos anys i mig per corrupció en el cas ITV.

En la resolució, coneguda ahir, la titular del jutjat de vigilància penitenciària 2 de Catalunya estima el recurs de la fiscalia contra la resolució de la direcció de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, i revoca el tercer grau atorgat a l’únic fill de l’expresident de la Generalitat que s’ha dedicat a la política. Pujol va ingressar a la presó de Brians 2 el 17 de gener passat, després de ser condemnat per cobrament de comissions il·legals, i només anava a dormir-hi des del 29 de març. La fiscalia havia advertit que concedir el tercer grau a Oriol Pujol transmetia a la societat “un perillosíssim missatge que és rendible delinquir” i que “la llei no és igual per a tots”, en no castigar-se “amb la mateixa severitat” els delinqüents amb “elevat estatus social” respecte als “desafavorits”. I ara la jutgessa sosté que la Generalitat va concedir a Pujol el tercer grau en un “escàs temps d’observació de l’intern”, que no arriba a dos mesos (com fixa la norma), i que qualifica d’“insuficient” per poder dissenyar el programa de tractament més apropiat per al penat. Amb tot, Pujol haurà complert una quarta part de la pena el 30 d’agost, quan es poden començar a donar permisos.

La jutgessa sosté que la conducta de Pujol va generar un “gran descrèdit” de les institucions, donada la seva condició de diputat de CiU al Parlament, en aprofitar la seva “privilegiada posició política i activitat pública” per delinquir, i per això mereix un “important retret”. Amb tot, admet que la Generalitat ha tingut en compte, per concedir el règim de semillibertat, criteris certs, com ara que Pujol no té antecedents penals, que va pagar totes les multes i que té una feina d’agent comercial, els quals –indica– es podran valorar més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX