Política

Maragall: “La meva responsabilitat serà governar encara que sigui en solitari”

El candidat d’ERC assegura que hi ha “molt a parlar” amb Colau i JxCat

Vol treballar “pel retorn dels exiliats, la llibertat dels presos i la reconquesta del dret d’autodeterminació”

El cap de llista d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat que la seva responsabilitat serà governar “amb les condicions que siguin” i ha apuntat que governarà en solitari “si els vetos creuats funcionen tal com estan explicitats”. D’aquesta manera s’ha referit en una entrevista a Catalunya Ràdio als recels entre els comuns i JxCat. De fet, Maragall ha assegurat que “hi ha molt a parlar” tant amb la cap de llista de BComú i fins ara alcaldessa, Ada Colau, i amb JxCat. I és que la suma de regidors d’ERC i JxCat s’ha quedat a 15, lluny dels 21 que marca la majoria absoluta. Els 10 representants de Maragall i els 10 de Colau junts es quedarien a només un d’aquesta majoria.

Maragall celebra que a Barcelona hi hagi una majoria de vots progressistes però ha considerat “prematur” parlar de pactes postelectorals. El que toca ara, segons el guanyador de eleccions a la capital catalana, és posar-se en marxa i parlar amb tothom, no només amb els representants polítics escollits sinó també amb els ciutadans, el sector privat, els treballadors i les petites i mitjanes empreses. “Assumim cadascú la seva responsabilitat i tirem endavant”, ha resumit.

El pròxim alcalde de Barcelona ha apuntat a un govern en solitari si es mantenen els recels entre BComú i JxCat però també ha afegit que ara s’ha de veure “què queda en la lògica posició d’abans de les eleccions i com s’expressa després dels resultats en termes de continguts, acords i possibilitats de treball”.

El cap de llista d’ERC ha volgut posar en valor que el que exigeix la ciutat és una amplíssima majoria dels que defensen la llibertat i la democràcia en el context polític actual. “Hi ha una amplíssima majoria que el que vol és que treballem conjuntament pel retorn dels exiliats, la llibertat dels presos i la reconquesta del dret d’autodeterminació. I per això no cal ser independentista al 100%”, ha remarcat.

Maragall ha lamentat que la CUP hagi quedat fora del consistori barceloní en perdre els tres regidors que tenia fins ara i ho ha qualificat “d’autèntica llàstima”. En aquest context, interpreta que hi ha hagut una divisió d’un cert vot “presumptament radical independentista” en referència a la CUP i a la llista que ha liderat Jordi Graupera, que tampoc ha obtingut representació a l’ajuntament de Barcelona. Per Maragall, no comptar amb la CUP a l’ajuntament és un “error” i “cadascú hauria d’assumir la seva responsabilitat en aquest terreny”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona