Política

Iceta demana “no córrer” en atribuir l’alcaldia de Barcelona a ERC

El primer secretari diu que el PSC evitarà un govern independentista

Apunta que convé que els partits comencin contactes i destaca que l’independentisme “ha reculat”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat “no córrer” en atribuir l’alcaldia de Barcelona a ERC i ha afirmat que el PSC farà “el que calgui” perquè la ciutat tingui “el millor govern possible, i això no és un govern independentista”. En la roda de premsa per valorar els resultats l’endemà de les eleccions, Iceta ha considerat que seria “estrany” que l’independentisme tingui l’alcaldia quan “ha reculat” i ara té menys regidors que fa quatre anys. El líder dels socialistes catalans ha destacat el “creixement espectacular” del PSC a Barcelona, “contra molts auguris”. A més, ha assegurat que parlaran amb tothom, excepte amb els independentistes, per intentar entrar a l’alcaldia.

Iceta ha celebrat els resultats a Barcelona –”quan alguns s’encaparraven a dir que el PSC no tenia on jugar”- i ha destacat que l’independentisme “no té majoria”: “Tenien 18 regidors i ara en tenen 15, per això recomanaria a tothom que no corri, perquè ara el que convé és que els partits parlin i estableixin un govern estable i progressista per la ciutat”, ha dit. En aquest sentit, trobaria “estrany” que ERC arribés a l’alcaldia en una ciutat en què no governava l’independentisme i en què el moviment ha retrocedit, ara la tinguin.

Per tot plegat, ha emplaçat els partits a “parlar i veure quina és la forma d’estabilitat millor” i ha suggerit que fins i tot Barcelona en Comú s’avindrà a dir que “un govern en minoria no ha estat una bona solució ni per ells ni per la ciutat”. Iceta ha dit que cal analitzar “amb serenor i rigor” tots els municipis i creu que és “obligat” optar per l’estabilitat i les aliances de govern “el més coherent possibles”, tot i que no les ha volgut acabar de concretar.

En el cas de Badalona, Iceta ha explicat que “ja s’ha decidit” i ha explicat que presentaran el seu candidat a l’alcaldia, Àlex Pastor. També ha valorat el cas de Terrassa, en què després de 40 anys governant a la ciutat, el PSC s’ha quedat a tres regidors de l’exalcalde Jordi Ballart, que va trencar fa dos anys el carnet dels socialistes. “Hem tingut un retrocés, també han desaparegut altres partits, com els comuns, i tot això haurà de moure la reflexió que permeti un govern de caràcter progressista”, ha afegit. El líder dels socialistes catalans també ha lamentat els resultats a Madrid, especialment a la comunitat, en què podria entrar en joc “l’aliança de les tres dretes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona