Política

Dulsat confia que ser el més votat a Lloret li donarà l’alcaldia

El candidat de Junts i batlle en funcions treballa per segellar l’acord

El PSC veu oberts tots els escenaris

El candidat de Junts per Lloret, Jaume Dulsat, treballa per segellar un pacte que li permeti de continuar com a alcalde quatre anys més. El batlle en funcions considera que és la llista més votada la que hauria d’encapçalar la gestió de l’Ajuntament. Per això confia a tancar una entesa amb un o més socis. “Soc moderadament optimista i penso que és el que la gent va demanar [el 26 de maig]”, afirma el cap de llista de Junts.

El recompte de la junta electoral del 29 de maig va fer perdre un regidor a Junts per Lloret, que va passar de set a sis. Encara és la llista més votada –2.821 sufragis, 670 més que el segon (2.151)–, amb un regidor més que el PSC, segon amb cinc, que ha estat soci de govern des del 2016; ERC ja s’havia unit a CiU el juny del 2015.

El PSC manté oberts tots els escenaris, que inclouen el pacte amb Junts –entre tots ja tindrien 11 dels 21 regidors del ple–. ERC (3 regidors) s’hi podria afegir i ampliar a catorze els integrants de l’equip de govern.

De tota manera, el PSC també podria liderar una alternativa amb el seu candidat, Francisco Pastor, com a alcalde. Una de les alternatives del PSC és pactar amb Lloret En Comú (2 edils gràcies als seus 942 vots) i que els quatre regidors de Ciutadans votin Pastor en el ple d’investidura de dissabte. Cs va ser tercer amb 1.682 vots, per davant d’ERC (1.488).

Els socialistes aspiren a continuar en l’equip de govern perquè van millorar resultats respecte del 2015 –dos regidors més i van passar del 12,3% al 18,4% de suports–. Tenen cinc regidors, per davant de Ciutadans (4), d’ERC, de Lloret En Comú i de Força Lloret (1), i sembla improbable que quedin a l’oposició.

L’exregidora de CiU Lluïsa Baltrons lidera Força Lloret (763 vots), que s’estrenarà al ple i que ha superat el PP, el PIAI, la CUP, Podem, Som Alternativa i IdSelva.

LA XIFRA

6
regidors
té Junts per Lloret, un més que el PSC (5) i dos més que Ciutadans (4). Dulsat va aconseguir 2.821 vots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia