Política

El ple es reprèn amb el debat i votació de les mocions

A la tarda la sessió continua amb diverses interpel·lacions al govern, entre les quals el dictamen de l’ONU sobre els presos polítics catalans

El Ple es reprèn aquest divendres amb el debat i votació de set mocions, sobre el sistema de protecció de la infància i l’adolescència (PSC-Units), la inacció social del Govern (Cs), la política financera i pressupostària (ERC), la gestió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Cs), els serveis d’emergències (CatECP) i la segregació escolar (CUP). Al final també es debat i votarà la proposició de llei de moficiació de la llei de prestacions socials de caràcter econòmica (CatECP) i les esmenes presentades pels grups.

A la tarda (15.30h) seguirà el ple amb diverses interpel·lacions al govern sobre el manteniment de les infraestructures viàries (JxCat), les conclusions del dictamen de l’ONU sobre els presos polítics catalans (ERC), sobre les forces i cossos de seguretat (Cs) i sobre el rumb polític del govern (Cs).

Les mocions

La del PSC-Units insta el Govern, entre altres qüestions, a obrir, d’acord amb els ajuntaments, nous centres d’acollida d’emergència per a menors, amb llicència d’activitat, espais suficients i de qualitat i mitjans tècnics i humans per garantir la seguretat dels professionals, i a fer efectius els pagaments pendents a les entitats que els gestionen. També demana que la Generalitat es personi com a acusació particular en el procediment judicial obert contra l’ex-director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) Ricard Calvo.

La de Cs sobre la inacció social del Govern l’insta, entre altres mesures, a fer una auditoria de la gestió de la DGAIA en els darrers deu anys, a presentar un estudi detallat d’impagaments dels serveis públics i establir un calendari de pagaments, a actualitzar la Cartera de serveis socials i a augmentar les ràtios per als centres concertats, la inversió en polítiques socials fins a arribar a la mitjana espanyola del 9,35% i la inversió en infància per arribar en quatre anys a la mitjana europea del 2,2%.

La d’ERC insta l’executiu a demanar al Govern de l’Estat que retiri les mesures extraordinàries de control polític sobre les finances de la Generalitat, aprovades pel PP el 2015.

La de CatECP insta el Govern a aplicar urgentment i abans de la campanya d’incendis forestals un pla de xoc per dotar de recursos humans, mitjans tècnics i infraestructures els serveis d’emergència de Catalunya, a impulsar un pacte nacional del sistema d’emergències, a elaborar un projecte de llei d’emergències, a revisar el model del sistema de trucades 112, a negociar amb el Govern de l’Estat el traspàs de funcions del Servei de Protecció de la Natura i dels serveis de salvament marítim i a declarar el Servei d’Emergències Mèdiques, SEM, servei essencial.

La segona de Cs reprova els directius dels mitjans públics que no han dimitit tot i que se n’ha “formalitzat la petició de processament com a membres d’una organització criminal”, condemna que “TV3 i Catalunya Ràdio hagin estat un dels principals instruments per a l’intent de cop d’estat separatista”, desaprova la passivitat i inoperància del Consell de l’Audiovisual de Catalunya en aquest afer i condemna l’augment del pressupost de TV3 i que els governs de l’Estat hagin permès que “els mitjans públics de Catalunya s’hagin convertit” “en un instrument d’execució de delictes”.

La de la CUP insta l’executiu, entre altres qüestions, a establir una moratòria a partir del proper curs per al tancament de línies i grups a les escoles públiques, a presentar un pla de foment de l’escola pública, a retirar els concerts als centres privats que en deu anys optin per seguir-ho sent, a suprimir els concerts a les escoles que segreguen per sexe, a garantir la gratuïtat dels serveis de menjador, les sortides, les colònies, els llibres de text i el material escolar i un mínim d’una extraescolar per alumne i a decretar l’eliminació de l’obligatorietat del pagament de quotes a les escoles concertades.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Torra convida els partits a veure la seva proposta com una “oportunitat”

Barcelona

Un sindicat de la Guàrdia Civil relativitza l’agressió feixista a un jove

Barcelona

Uns 200 joves es manifesten a Lleida contra les detencions

Lleida

Divendres, vaga general

barcelona

Presó sense fiança per a dos dels detinguts dimecres pels aldarulls a Girona

Girona

Arxivada la causa d’un jutjat de Madrid sobre la llicència d’obres per exhumar Franco

Madrid

Milers de persones omplen la cruïlla de Diagonal amb passeig de Gràcia

barcelona

La Junta Electoral permet ara a l’Ajuntament de Girona penjar la pancarta ‘Llibertat d’expressió’

Girona

Una desena d’ultres agredeix brutalment un jove aïllat al centre de Barcelona

barcelona