Política

Junqueras manté la mà estesa al diàleg: “La sentència no ens aproparà a la solució, sinó tot el contrari”

El president d’ERC diu a Colau que els republicans en cap cas governarien amb la dreta “més reaccionaria i nacionalista” en referència a Valls

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, manté la mà estesa al diàleg i defensa que la sentència no aproparà la solució sinó “tot el contrari”. Així ho ha afirmat en una entrevista per escrit a Tele 5.

En aquest sentit, Junqueras ha afegit que si algú creu que condemnant a 25 anys de presó se solucionarà alguna cosa, “no entén res de res”.

Pel que fa als pactes postelectorals a l’Ajuntament de Barcelona retreu a l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, que accepti els vots de l’ex-primer ministre Manuel Valls.

“Nosaltres en cap cas i cap circumstància governaríem amb la dreta més reaccionaria i nacionalista. No basem la nostra política en l’odi i la venjança”, ha assegurat.

El BOE proclama Puigdemont, Junqueras i Comín com a eurodiputats electes

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica en l’edició d’aquest divendres 14 de juny la proclamació dels 54 eurodiputats escollits a l’estat espanyol el passat 26-M. Entre ells, Carles Puigdemont i Toni Comín que es van presentar per Lliures per Europa i Oriol Junqueras, que va encapçalar la candidatura d’ERC a les eleccions europees.

Concretament, el BOE recull un acord de la reunió de la Junta Electoral Central (JEC) d’ahir dijous en què se’ls va proclamar “diputats electes”. També cita que la JEC ha acordat que els candidats prestin jurament a o promesa d’acatament de la Constitució des del Congrés de Diputats, a Madrid, el pròxim 17 de juny a les 12 hores.

D’aquesta manera, es tanca la porta a la petició de Lliures per Europa de recollir les credencials sense la presència física de Puigdemont i Comín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona