Política

El Parlament aprova una llei que amplia fins als 23 anys les prestacions per a joves extutelats

Han d’haver estat sota la tutela de la Generalitat durant el període d’un any com a mínim

El Parlament ha aprovat modificar l’article 19 de la llei 13/2006 i ampliar dels 21 als 23 anys les prestacions per a joves extutelats que segueixen programes d’inserció. El text, presentat per CatECP, assenyala que tenen dret a ser beneficiaris els qui han estat tutelats durant el període d’un any com a mínim, i no tres, i que segueixin el programa d’inserció. Entre les condicions hi ha que visquin d’una manera autònoma i fora del nucli familiar i que no disposin d’uns ingressos iguals o superiors a una vegada i mitja l’indicador de renda de suficiència.

La diputada Marta Ribas ha defensat que la del seu grup era una proposta de màxims que ha hagut d’incorporar altres esmenes perquè prosperés: “No és el màxim però sí un avenç important per posar més eines i no deixar a ningú tirat”.

El text apunta que els joves que no hagin estat tutelats durant un any com a mínim tindran dret també a una prestació temporal, que quedarà limitada als 12 mesos. Qui hagi deixat de ser extutelat en l’any immediatament anterior a arribar als 18 anys, podrà accedir als programes d’autonomia personal i tenir dret a la prestació —amb les limitacions que s’escaiguin— si s’ha constatat la situació de vulnerabilitat i exclusió social en el retorn al seu nucli d’origen.

La quantia de la prestació per a joves extutelats és de 663,98 euros i és equivalent a l’indicador de renda de suficiència i es percep en pagaments mensuals. A més, la prestació es pot incrementar o complementar amb altres prestacions de serveis de la Generalitat que serveixin per a la formació, la integració social o la plena inserció dels joves en el mercat de treball.

Els joves beneficiaris d’aquesta prestació deixaran de rebre-la si reben un sou amb una retribució igual o superior a una vegada i mitja l’indicador de renda de suficiència; si abandonen el programa d’inserció o no seguir-ne les pautes; quan compleixin els 23 anys o si deixen de viure de manera autònoma i fora del nucli familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona