Política

Toni Navarro

Alcalde de Llagostera

“Volem fer un grup molt compacte”

“Hem de buscar les maneres perquè la gent no vegi l’Ajuntament com una cosa molt llunyana”

“El geriàtric és un dels objectius”

A

rriba a l’alcaldia. Quins són els primers passos?
Primer conèixer la situació de l’Ajuntament, presentar-me a tothom al més aviat possible, tot i que hi ha molta gent i molta feina a preparar i signar coses. Vaig una mica de bòlit, la veritat. El primer dia va ser molt intens i ara el que toca en aquests casos és preparar el cartipàs, organitzar-nos; hi ha una sèrie de projectes que s’han de gestionar... Bé, m’imagino que és el que toca a qui arriba de nou a un ajuntament.
Parla del cartipàs, ja està tancat?
Està pactat però encara no està tancat perquè sempre queden aquelles coses que deixes quan te’l planteges, però està organitzat. El que hem fet és que l’alcaldia és d’ERC, tenint en compte que hi havia una diferència de vots respecte a la CUP, i, pel que fa a la resta, hi ha hagut un repartiment d’igual a igual. No hi ha un equip que tingui més que l’altre en aquest sentit, volem fer un grup molt compacte encara que siguem dues formacions polítiques diferents.
Quins projectes són prioritaris?
N’hi ha uns quants que s’han de tirar endavant. Un és el de camp de gespa, del camp de futbol, que aquesta setmana tirarà endavant, però també n’hi ha que ja estaven planificats i que s’han de posar a licitació amb una certa rapidesa perquè es pugui tenir la temporització que obliga la subvenció. Un seria l’ascensor de l’ajuntament i un altre, un espai de reutilització de la deixalleria.
Un cop tirat endavant això, quins seran els seus objectius?
Els que vam plantejar en el nostre programa i en el de la CUP. La veritat és que ja eren molt semblants, i farem tot el possible perquè en aquest mandat el geriàtric es pugui començar a construir. No és fàcil, perquè s’han de buscar les ajudes necessàries. També hi ha molts problemes pel que fa a l’habitatge, desnonaments, el lloguer, i hem de fer el màxim d’esforços. Els regidors han començat amb molta empenta i tothom té clar què és el que ha de fer. En esports volem recuperar el funcionament participatiu del patronat d’esports; en educació, el pla educatiu de ciutat, que era un dels elements al qual nosaltres vam donar més rellevància; fomentar les energies renovables... Cada regidor farà molta feina perquè realment tenim ganes d’aplicar les nostres polítiques. També la política participativa, que s’hagin de fer consultes quan hi hagi temes de molta rellevància. Per exemple, en la connexió d’Almogàvers volem alguna pluja d’idees perquè hi ha moltes visions, s’ha de parlar entre tots per veure què és el millor per a Llagostera. Pensant en una obra important, a nosaltres ens faria molta il·lusió tirar endavant el geriàtric.
Imaginem que ja han passat quatre anys. Què li agradaria que s’hagués dut a terme?
Realment poder crear una estructura en què la gent pogués participar de la vida política. L’altre dia, en la presa de possessió, ho vaig comentar, que el 35% de la població no es va sentir cridada a les urnes. Diguem que el partit més votat va ser l’abstenció. Això ens ho hem de replantejar, buscar les maneres perquè la gent no vegi l’Ajuntament com una cosa molt llunyana i per això per a nosaltres buscar mecanismes de participació, de consulta, és molt bàsic. Si aconseguim això i aconseguim per exemple que hi hagi un geriàtric i fer una Llagostera més sostenible... Però hi ha tantes coses que segur que d’aquí a quatre anys direm que hi ha tant per fer que qui vingui al darrere esperem que ho continuï.
Les relacions amb l’oposició.
Amb aquesta idea d’involucrar a tothom, el que hem dit i així ens hi vam comprometre públicament és que volem mirar tant el programa del PSC com el de Junts per Llagostera i en tot allò que plantegin i que creguem que és positiu per a Llagostera doncs tindran tota la nostra cooperació. Ens agradaria moltíssim que l’oposició fes propostes que d’alguna manera puguin tirar endavant i millorar el poble. És a dir, totes les facilitats i el diàleg possible, i això no vol dir que no volem que ens controlin. Sempre he pensat que el govern és més fort si l’oposició és bona perquè t’has de posar les piles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona