Política

MAURICI JIMÉNEZ

ALCALDE DE CASTELL-PLATJA D’ARO I S’AGARÓ (PSC)

“Hi ha hagut molt de diàleg en el traspàs de poders”

RELLEU · Ha completat una primera setmana intensa al càrrec, amb reunions de presentació i sospesant decisions urgents fins que el cartipàs s’aprovi

Ja tenia experiència de govern després de quatre anys com a tinent d’alcalde, però com ha viscut la seva primera setmana a l’alcaldia?
L’aterratge ha anat bé. La meva sensació és que la plantilla municipal ens veu com una oportunitat de canvi, més que de persones, de dinàmiques. Amb ERC i Vall d’Aro en Comú compartim que cal una organització més horitzontal, que en les nostres àrees ja havíem aplicat els darrers quatre anys. I veiem il·lusió en els companys de feina, que són els treballadors municipals.
Ja han començat a treballar?
Ja s’està fent feina, mentre acabem de tancar detalls del cartipàs, el règim de comissions informatives, retribucions... Ho volem presentar a tots els grups en els pròxims dies, abans de dur-ho al ple, per polir algun aspecte i debatre possibles suggeriments. I mentrestant ja he hagut de prendre alguna decisió urgent.
Complicada?
La maquinària no s’atura, és com si haguéssim pujat a un tren en marxa, i més aquí, amb l’estiu que comença. Potser la més transcendent, contractar el préstec per a les inversions d’aquest any, entre les quals hi ha l’inici d’obres de l’escola Fenals. Les ofertes de diverses entitats financeres expiren totes a final de mes i, en ser un tema que ja es va aprovar al ple, suposo que hi haurà consens, perquè cal tramitar-ho d’urgència.
Mantenen la previsió d’iniciar les obres aquest any.
Esperem que la Generalitat ens retorni signat el conveni per cofinançar-la. I que la coincidència de color d’ERC a Educació, al consistori i al govern, faciliti que el tràmit vagi ràpid.
La coincidència de color entre el PSC i el govern estatal del PSOE pot ser decisiva per al passeig Marítim?
Hi ha bona sintonia. Jo només vaig participar en la darrera reunió, al novembre, però l’alcalde Giraut va admetre que hi havia més predisposició que fins aleshores. Quan hi hagi nou govern s’hauria d’activar el concurs per a la redacció del projecte de passera sobre el Ridaura i l’acabament del passeig.
Respecte als grans projectes, com ara el Palau de Congressos, els mantindran o hi faran canvis?
El palau difícilment el veurem aquests quatre anys, perquè depèn de l’ampliació del Port d’Aro, rebre el solar municipal en la reparcel·lació i lligar la fórmula de col·laboració pública i privada, però hi continuarem treballant. Com en el cas del final d’obres en les urbanitzacions, on a la tardor ens hi posarem a Els Pins i després a Can Manel. Però la magnitud del Mas Nou farà que també vagi lenta, per completar els tràmits de manera correcta amb els veïns.
Com veu la ruptura amb JxCat, després d’haver-hi governat?
Havíem insistit a repartir l’alcaldia, però vam trobar a faltar complicitat i generositat, i només van canviar de parer quan el pacte amb ERC i Torres ja només estava pendent del sí de les assemblees.
S’ha assegurat l’alcaldia amb els nous socis, però ha cedit àrees fortes a ERC. Generositat?
En un bon pacte, tots hem de perdre, cal generositat. I tenim clar que volem ser un únic grup de portes endins, perquè el govern funcioni. I amb llibertat en qüestions supramunicipals, on les majories del ple diran. Però confesso que sí que em dol, en el bon sentit, allunyar-me de la Promoció Econòmica, on hem passat de 15.000 a 400.000 euros de pressupost en els últims anys i s’ha fet molta feina amb el sector comercial i hostaler.
Giraut a l’oposició fa por?
He de dir que tant amb en Joan com amb la resta d’edils sortints hi ha hagut molta ajuda, responsabilitat i diàleg en el traspàs de poders, aquests dies. Però el que passi en el mandat ho veurem a partir d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona