Política

Declaren les tres professores de l’IES Palau per l’1-O

L’acusada per l’associació de Guàrdies Civils admet haver obert debat a classe però nega insults contra el cos

Les tres professores de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca investigades per un delicte d’odi van declarar ahir per primer cop al jutjat d’instrucció número 7 de Martorell. Són les tres úniques investigades que queden de la denúncia que va presentar la fiscalia contra nou professors als quals acusa d’haver fet a classe comentaris discriminatoris i despectius contra els fills dels guàrdies civils l’endemà del referèndum de l’1-O –el cas dels altres sis investigats ha estat arxivat, tot i que la fiscalia ha presentat un recurs davant de l’Audiència de Barcelona.

Segons explica ACN, a la sortida del jutjat, els advocats defensors de les docents no van voler fer declaracions als mitjans i l’única versió d’una de les declaracions és la de Jorge Piedrafita, advocat de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), personada com a acusació particular en el cas d’una professora. Segons ell, aquesta professora va admetre que el dilluns 2 d’octubre del 2017 havia proposat debatre els fets del dia anterior, però va negar “taxativament” haver insultat o menyspreat, tot i admetre que s’hauria pogut mal interpretar algun comentari seu. Segons Piedrafita, de les explicacions de l’afectada es pot interpretar que va fer un debat “esbiaixat” perquè “només es va parlar d’una part de la història, i no de coses tan importants com el valor del respecte a la justícia, el compliment de les sentències i el valor constitucional”.

Expedient a una docent a Terrassa

El Departament d’Educació ha obert un expedient disciplinari a una mestra de l’escola Font de l’Alba de Terrassa perquè considera que hauria pogut cometre una “falta lleu” en estripar un treball d’una alumna i deixar-la sola al passadís. En canvi, conclou que no es pot demostrar que la mestra hagués agredit l’alumna de deu anys per haver dibuixat una bandera espanyola en un quadern, ni percep motivació ideològica perquè la mestra també va rebutjar els dibuixos d’altres alumnes. La decisió es pren després d’estudiar els informes de la inspecció, de la mestra, de la direcció del centre i del Consorci Sanitari, així com la denúncia presentada als Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona