Política

SUSAGNA RIERA

ALCALDESSA DE SANTA COLOMA DE FARNERS (JUNTS)

“Allò va ser molt lleig, traumàtic per a tothom”

“Ser alcaldessa quatre o dos anys depèn del que va passar en el ple. Ara només penso a treballar”

“Hem d’oferir a la població el teatre i la piscina que necessiten”

Susagna Riera (Santa Coloma, 1966) és pedagoga i la primera dona alcaldessa de la capital de la Selva des del 1979. Cap de llista de Junts, havia pactat amb el PSC i Independents de Santa Coloma (ISC) per fer fora Joan Martí (ERC), però l’accidentat ple del dia 15 i la intervenció del president del govern, Quim Torra, van fer que Junts i ERC formin govern, amb ISC.

Com a nova alcaldessa, ja ha superat el tràngol del ple d’investidura que va haver de ser suspès deu hores?
Estem en el procés, i tot anirà bé. Hem de separar els temes.
No s’havia trobat mai en un ple d’aquest tipus? Què va passar? Algú ho va intentar torpedinar o va ser alguna cosa espontània? Com ho va veure?
Cadascú que miri el vídeo que li interessi i que prengui les seves conclusions. Jo ja tenia prou feina a saber d’on baixaven.
Va ser incòmode, dolorós per a vostè, lleig per a Santa Coloma?
Tot. Va ser traumàtic per a tothom, molt lleig. I preferiblement s’ha de passar pàgina perquè no fa cap bé a Santa Coloma.
Hi havia un pacte fet [Junts-PSC-Independents] i al final se’n va fer un altre [Junts-ERC-Independents]. Ha parlat amb Joan Martí (ERC)?
Ara [dijous al migdia] hi vaig parlar i cada dia ens hem vist i ens hem passat les coses.
Era l’alcaldessa per quatre anys i ara ho serà els dos primers anys de mandat i prou. Això li canvia la satisfacció per ser l’alcaldessa del seu poble? Ha tingut temps per assaborir el càrrec?
De moment, estem aterrant i hi ha tanta feina... Per a mi, és un honor ser l’alcaldessa de Santa Coloma. Ara, és qüestió de posar-se a treballar. Que sigui per dos o per quatre anys, depèn del que va passar. Ara, l’únic que penso és a treballar.
Es pot treballar amb normalitat amb ERC i Independents?
Sí, sí, s’hi podrà treballar perfectament. El que passa és que encara estem fent traspassos i negociacions. De treballar en equip, no ho hem fet, però ja estem traspassant els temes.
Quines són les prioritats?
A partir d’ara, trobo que hi ha d’haver molt de diàleg amb la gent de Santa Coloma, molta neteja i molt de llustre a Santa Coloma perquè torni a ser una ciutat agradable, on es pugui viure. Una ciutat on hi hagi una dinàmica de comerç, agradable i on no només hi hagi serveis. Perquè, de vegades, hi ha impediments de circulació i d’aparcament. Hem d’afavorir el comerç i potenciar la indústria, arreglar els sentits i les direccions de les vies, oferir a la població la piscina i el teatre que necessita.
Hi havia discrepàncies amb el nou soci, ERC, sobre com havia de ser la nova piscina [descoberta] a la nova zona esportiva.
Fa quatre anys quan van entrar, van dir que volien fer un altre tipus de piscina, i l’important era tirar-ne endavant una. En el ple, es va aprovar el tipus de piscina que ells consideraven, però tampoc no s’ha tirat endavant. Arribats a aquest punt, crec que hem de parlar i tirar endavant la piscina. N’haurem de parlar amb els tècnics, els entesos, i desencallar-ho.
Al teatre Catalunya, tancat des de fa anys, què s’hauria de fer? L’anterior equip de govern va fer un procés participatiu.
S’ha de revisar aquestes aportacions i mirar què tirem endavant. Durant aquests quatre anys, ERC va presentar un projecte i després un altre, i ara diu que s’ha de repensar. Ens hem d’asseure tots junts, penso que no només tots tres [grups], sinó la resta d’entesos del municipi en aquest aspecte i tirar endavant una solució perquè la gent, les escoles, les associacions... puguin utilitzar el teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell