Política

Cuevillas creu que el fet que els presos polítics no surtin al carrer és “l’avançament” d’una condemna

L’advocat i diputat tem que l’escrit de la querella que va presentar la Fiscalia serà la ponència de la sentència de Marchena

Augura que Puigdemont “serà eurodiputat”

L’advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas dona per fet que el manteniment de la presó preventiva en el judici del Suprem és “l’avançament” d’una condemna.

En un sopar groc celebrat aquest dissabte a Girona, Cuevillas ha discrepat de “l’optimisme” del lletrat de Joaquim Forn, Xavier Melero, i ha pronosticat que la ponència de la sentència que escriurà Marchena serà el mateix que l’escrit que la Fiscalia General de l’Estat va presentar.

“Aquest escrit si el presentem el Xavier Melero o jo mateix no l’haurien admès a tràmit, però com que ho fa la Fiscalia i contra els catalans, sí que ho admeten”, ha reblat.

En aquest sentit, creu que Melero espera una sentència tova o una absolució perquè “creu en el dret”. En canvi, Cuevillas creu “no hi ha cap indici” per ser optimistes. “No hi ha rebel·lió, no hi ha sedició, no hi ha res, però és un procés polític vestit de procés penal”, ha constatat.

L’advocat també ha criticat “la duresa” de la resolució on es decideix mantenir els presos entre reixes. “Ho està fent a més en contra de l’opinió del grup de treball de Nacions Unides i del Tribunal alemany, i amb una gran duresa”, ha assenyalat.

En relació a la carta que Ben Emmerson ha presentat a Nacions Unides, confia en què la resolució serà favorable i ràpida. “És inacceptable que un Estat critiqui els membres que han adoptat una resolució quan no li agrada el què diu”, ha etzibat.

Cuevillas ha parlat també de la situació de Puigdemont, de qui dona per fet que “serà eurodiputat”. “Si no és el 2 [de juliol] serà el 10 o el 20, perquè ha estat escollit per més d’un milió d’electors i en té tot el dret”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona