Política

Francesc Guisset

Alcalde de Llançà (ERC)

“Hi ha plena acceptació del pacte”

Continuïtat · Francesc Guisset considera que s’ha avalat el pacte de Junts i el PSC Projectes · La futura residència, projecte estel·lar del mandat

Mandat compartit
Junts i el PSC repeteixen el pacte de govern que van iniciar en el mandat anterior i que aquesta vegada ha deixat a l’oposició la llista més votada, ERC. El pacte estableix que Francesc Guisset inicia el mandat a l’alcaldia i que d’aquí a dos anys el rellevarà Núria Escarpanter (Junts),
Si enceta el mandat és per garantir que tindrà l’alcaldia dos anys i evitar que torni a passar com en l’anterior mandat en què no va ser possible tot i que s’havia pactat?
El que fem és donar continuïtat a l’anterior govern; soc la persona que encarna les línies d’inversió, les polítiques que havíem començat en l’anterior mandat, que ens hem marcat i que formen part del pacte de govern. No puc dir que es faci per desconfiança, perquè venim d’un pacte de govern que va funcionar bé i que repetim, no es pot basar en la desconfiança. Faig el pont d’unió amb l’anterior mandat, i Núria Escarpanter, que ara es reincorpora a la vida política, em rellevarà en millors condicions a mig mandat.
Què respon a la crítica d’haver deixat a l’oposició la llista més votada d’ERC?
Des d’un punt de vista municipal, el que veiem en el dia a dia al poble és que molta gent al carrer ho considera un pacte natural, un pacte de govern fort i sòlid. Des que s’ha fet públic hi ha plena normalitat, cap escarafall ni pujada de to, i per tant entenem que hi ha una plena acceptació que aquest pacte continuï. El fet que Junts mantingui tres regidors i que nosaltres pugem en nombre de vots és un bon aval; si sumem els vots de les nostres dues formacions, progressem i estem a prop de la majoria absoluta. Hi ha l’acceptació del poble pel que fa a aquest pacte.
Com defineix el nou cartipàs?
Hem tancat el cartipàs en un temps rècord, malgrat la incidència de tramitació administrativa del primer ple, i això vol dir que hi ha una bona entesa i ganes de treballar. En línies generals, els regidors amb experiència tenen carteres de pes per respondre i solucionar el dia a dia de la gent. Es crea una cartera que porta Núria Escarpanter, de supervisió de la temàtica de la neteja al poble. Hi ha una preocupació a Llançà per aquest tema, s’ha plantejat que el poble no estava prou net. Es farà un control de la neteja a través de tres regidories: la meva d’Interior, a través de la policia amb la campanya Llançà net, un control més directe amb la regidoria de Núria Escarpanter i també des de la brigada d’obres i de neteja amb la Sílvia Barris.
Regidories compartides de Junts i el PSC?
Com que venim d’un pacte que ha funcionat bé, hem fet moltes regidories que actuen de manera coordinada. Els temes importants i centrals no s’aborden des d’una regidoria en concret, perquè no volem que una regidoria assumeixi tot el pes d’una gestió; per exemple en el cas de la neteja s’aborda amb tres regidories que de manera coordinada solucionaran aquest problema. També amb Cultura i Espectacles, dues regidories amb Sònia Sarola i Elsa Rodríguez, i en el cas de Promoció i Turisme, una de les línies estratègiques que tenim a Llançà, i que portarem amb Juanjo Serran i jo mateix. Creiem que és la millor manera de donar solucions a aquestes temàtiques, és més enriquidor i és una bona dinàmica.
Quins projectes hi ha sobre la taula per a aquest mandat?
El projecte estel·lar és la residència per a gent gran; tenim els projectes finalistes que han de preparar el que s’haurà d’escollir per a la futura construcció; volem seguir amb casa Marly, on tenim la proposta de cessió de la Generalitat que hem de ratificar i hem d’acabar de veure com ho portem a la pràctica per donar un gran impuls cultural i cívic a Llançà. A part d’això, hem de desenvolupar el sòl industrial, millorar els carrers i anar fomentant les associacions de caire cultural i esportiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona