Política

El PSC descarta abstenir-se en la votació del cartipàs a Girona

Paneque reclama mesures en seguretat, ocupació i habitatge per donar-hi el seu vot positiu

El PSC de Girona vol “tenir incidència” els pròxims quatre anys per impulsar “polítiques de canvi” i té clar que el ple de cartipàs “ha de marcar la direcció política que l’alcaldessa vol per a aquest mandat”. Així ho va explicar ahir la portaveu socialista, Sílvia Paneque, que va deixar clar que no participaran “d’un mandat que comenci amb propostes poc ambicioses, amb un govern en minoria i algunes abstencions de l’oposició”. Va descartar, doncs, abstenir-se i va presentar un conjunt de propostes en seguretat, ocupació i habitatge –“els tres reptes més importants”– perquè pugui votar-hi a favor. Si no, ho farà en contra i l’alcaldessa haurà de buscar altres suports, amb una aritmètica complicada i menys vies de pacte que el mandat passat.

Mesures que proposen

Paneque ha explicat a Madrenas que reclamen més seguretat, més oportunitats laborals i actuar sobre el preu de l’habitatge, però encara no les mesures que proposen. En seguretat, reclamen una segona comissaria a Girona Oest (no una subcomissaria) i que hi hagi dos agents permanentment tant a Santa Eugènia com a Sant Narcís i a Can Gibert. També volen que cada any s’incorporin 10 agents municipals i que s’aposti pels educadors de carrer i per unes brigades de proximitat que actuïn transversalment per sectors. En ocupació, volen que s’inverteixin 650.000 euros de recursos propis fins a arribar a 4,5 milions d’inversió total sumant-hi altres administracions. També reclamen que en barris amb més d’un 20% d’atur s’hi creïn escoles d’oficis. Pel que fa a habitatge, creuen que cal incorporar uns 150 pisos a l’any a la borsa municipal mitjançant tres vies: mobilització de pisos buits de grans tenidors gràcies a la llei; compra de tanteig i retracte, i foment de la borsa municipal per als petits tenidors. També creuen que cal regular els pisos turístics i promocionar habitatge social al Barri Vell.

Càrrecs de confiança

Paneque no va voler “entrar en el debat dels noms” sobre els càrrecs de confiança, però va recordar que per ser càrrec de direcció cal tenir per llei grau o carrera universitària, en referència a Eduard Berloso, que no en té.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia