Política

Maite Selva

Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“Vull deixar avançat el nou POUM”

La moratòria de la Generalitat fa ajornar la renovació de planejament urbà fins que no es clarifiqui l’escenari

Anuncia canvis en el servei d’escombraries

Visió àmplia
Selva és funcionària de l’Ajuntament de Begur des de 1995, en diferents tasques i amb un bon coneixement de l’organigrama municipal. També havia estat regidora, però com a alcaldessa vol millorar la relació entre els polítics i els funcionaris i pacificar processos com ara una futura relació de llocs de treball renovada.
Com ha estat l’inici del mandat?
Acumulem encara pocs dies, però des del minut zero estic molt contenta amb l’equip que formem amb Tots i amb Més, i espero que continuï així. Treballarem en equip i tothom podrà opinar en les àrees alienes, però hem deixat clar que la interlocució i les ordres als tècnics seran qüestió de la persona que porti cada àrea. Coneixent l’altra banda de l’administració, la dels funcionaris, crec que així rutllarà tot millor.
Tenen clares les prioritats en els pròxims mesos?
Hem d’acabar de fer casar els tres programes en el detall. Tenim l’estiu a sobre i moltes coses ja estaven contractades, de manera que a curt termini hi ha poc marge de variació. Bàsicament, volem potenciar la neteja, arreglar camins i resoldre qüestions que apareguin en el dia a dia, que no puguin esperar. I anar fent una diagnosi de les necessitats que té cada àrea.
Pel que fa a neteja, què modifiquen?
Reforcem les àrees d’aportació que complementen el porta a porta, perquè amb les segones residències que no fan bé el sistema se saturen les poques que hi ha. També hem de donar solució als hostalers i comerços grans productors de residus, perquè a l’estiu els contenidors individuals queden petits. I hem encarregat a la brigada i els jardiners que endrecin les platges i els camins de ronda, cala per cala. Ara mirarem d’aplicar canvis puntuals, però cal pensar solucions a llarg termini.
Com ara?
Potser haurem d’habilitar àrees de contenidors només estacionals, amb vista a l’estiu, o l’ampliació i el reforç específic de les existents durant la temporada. Però per erradicar l’incivisme caldrà posar-hi seguretat o càmeres. I més pedagogia entre segons residents i habitatges turístics, amb campanyes o informació en diferents idiomes. Coses a llarg termini per no haver d’estar fent pedaços.
Una de les primeres decisions ha estat descartar l’entrada en servei de l’aula de P0 amb nadons a l’escola bressol. I en culpen l’anterior govern...
S’havia anunciat, però el projecte no està acabat i no hi ha hagut marge per contractar les obres, que s’han de fer a l’estiu i a més el curs va acabar el dia 28 de juny. Hi havia dues famílies interessades, que havien fet la preinscripció i matriculació, tot i que el més prudent per part de l’anterior govern hauria estat un sondeig i prou. Els hem hagut de dir, i ens sap molt greu, que no podran. I ja han trobat una alternativa. Però per al curs 2020/21 ho volem reactivar, o amb una nova llar d’infants o amb obres, però volem oferir escolarització des de P0 perquè si no les famílies marxen a Palafrugell o Pals i perdem escolars.
Quins plans tenen per al POUM?
El volem renovar, però fins que no s’aixequi la moratòria de la Generalitat i hi hagi el pla director –les últimes informacions diuen que a la tardor hi pot haver novetats– poca cosa podrem fer. Les obres en curs ara estan aturades perquè és la temporada turística. I considerem que els permisos concedits són correctes. La normativa és la que és, i ens reunirem amb SOS Costa Brava per analitzar el que resta, però dubto que es pugui fer marxa enrere amb el que ja està autoritzat.
Veu factible completar el nou planejament aquest mandat?
La durada dels tràmits ben bé pot oscil·lar entre tres i quatre anys. La intenció és engegar el procés i deixar-lo avançat, com a mínim. I si es pot completar, millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona