Política

Subsisteix el desacord entre JxCat i ERC sobre la Diputació de Barcelona

ERC rebutja la possibilitat de provocar una “crisi de govern” a la cinquantena d’ajuntaments on ha pactat amb els socialistes

La primera reunió que han celebrat dirigents d’ERC i JxCat, per mirar de revertir el pacte aconseguit per aquesta última formació amb el PSC per la presidència de la Diputació de Barcelona, ha finalitzat a primera hora de la tarda sense cap avanç pel que fa a la possibilitat de revertir aquest pacte.

La reunió, realitzada a la seu d’ERC, ha durat prop d’una hora i ha estat qualificada de “cordial” per totes dues formacions independentistes, encara que en la trobada s’han limitat a traslladar les respectives posicions ja donades a conèixer en diferents rodes de premsa.

Per part de JxCat estaven presents en la reunió David Bonvehí i Ferran Bel, mentre que representaven a ERC el seu secretari d’organització, Isaac Peraire, el secretari de política municipal, Marc Sanglas, i el fins ara vicepresident de la Diputació, Dionís Guiteras.

En finalitzar la reunió, David Bonvehí s’ha limitat a assenyalar que havia estat “cordial” i que totes dues formacions han traslladat els seus respectius posicionaments, que en el cas de JxCat exigeix obrir una negociació global que inclouria, no només la diputació, sinó també els ajuntaments on hi ha alcaldes independentistes triats amb el suport del PSC.

Bonvehí ha volgut puntualitzar que en la reunió parlava com a representant del PDeCAT, encara que és JxCat la que ha de decidir en l’últim extrem el futur dels pactes.

Des d’ERC, per part seva, han traslladat a JxCat la seva proposta de reprendre les reunions bilaterals que mantenien la setmana passada respecte al govern de la Diputació de Barcelona, i han posat damunt de la taula la possibilitat que els postconvergents es quedin amb la presidència de la institució provincial.

Encara que ERC té el doble de diputats provincials que JxCat, 16 i 7, respectivament, el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra, Pere Aragonès, ha afirmat avui en roda de premsa que “això no va de cadires”.

ERC rebutja, no obstant això, la possibilitat de provocar “crisi de govern” en una cinquantena d’ajuntaments per a atendre la demanda de JxCat de renegociar pactes municipals, i considera que les negociacions han de circumscriure’s a les institucions supramunicipals.

Totes dues formacions s’han emplaçat a mantenir noves reunions en els pròxims dies, si bé el límit per a aconseguir un acord és el dijous, que és quan es constitueix el plenari de la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat