Política

Denuncien el retard “intencionat” en el cas de l’1-O a Girona

En el recurs dels advocats es recull que les al·legacions “calcades” dels policies són “excuses dilatòries” per no declarar

Els advocats voluntaris gironins Dret de Defensa, que representen els 200 ferits per les càrregues policials de l’1-O a la demarcació, consideren que la suspensió de les declaracions dels 23 agents de la Policía Nacional són “maniobres per allargar el procés i que no hi hagi temps per practicar totes les proves que ens interessen”, segons assenyalava el portaveu dels lletrats, Albert Carreras. Els primers set agents havien de començar a declarar fa un mes, el 10 de juny. Les declaracions es van ajornar argumentant que l’advocacia de l’Estat es personava en la causa i havia demanat temps a la magistrada per estudiar la causa amb deteniment.

Suspensió per tercer cop

També es van suspendre les declaracions dels policies programades pel 17 de juny i les d’ahir dilluns al matí. Els advocats van emetre un comunicat en què denuncien que aquesta última suspensió “no es basa en cap causa legal ni en cap motiu suficient que la justifiqui”. Els advocats critiquen que l’advocacia de l’Estat “continua sense estar compareguda” un mes després de la primera suspensió. En aquest sentit, han presentat de nou un recurs perquè consideren que “les al·legacions fetes a les investigacions són excuses dilatòries per no assistir a les diligències de declaració programades”, tenint en compte “la gravetat dels fets investigats, el gran nombre de persones afectades i la nul·la col·laboració dels cossos de seguretat”. En l’últim recurs presentat pels advocats, es recull que aquestes dilacions formen part “d’una estratègia”, ja que han detectat que els escrits d’ajornament “són arguments gairebé calcats”. Carreras va explicar que també hi ha problemes en altres jutjats del territori amb causes obertes per l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona