Política

La parella nega l’acusació de desordres de la Urbana

El fiscal ignora uns “vídeos exculpatoris” i manté la petició de sis i dos anys de presó

La parella de l’Hospitalet de Llobregat acusada de desordres públics i atemptat a l’autoritat en una concentració del 2018 va negar ahir aquestes greus acusacions davant la secció segona de l’Audiència de Barcelona. El fiscal, tot i l’aportació d’uns “vídeos exculpatoris” i la poca entitat dels fets, va mantenir les altes penes sol·licitades: sis anys de presó per a l’home i dos per a la dona.

Aquell 25 de març del 2018, com altres persones, van anar a concentrar-se davant la Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona per mostrar el seu rebuig a la detenció de l’expresident Puigdemont a Alemanya. En Lluís Mollon va negar haver tirat una ampolla contra un furgó policial i haver mogut un gran contenidor al mig de la via. La seva companya, Laia Roca, només va aclarir que en marxar va “apartar de la vorera” un contenidor petit de brossa d’un restaurant.

Un sergent i un agent de la brigada d’informació de la Guàrdia Urbana, per contra, van sostenir que eren allà de paisà per controlar aldarulls, tot i que no estaven coordinats amb els Mossos. Van decidir seguir-los perquè “els va sorprendre que l’home, amb la seva edat llancés l’ampolla”. Una hora després de seguir-los, van identificar-los. La defensa, exercida per la penalista Laia Serra, va aportar dos vídeos que contradiuen els agents, ja que es veu que en aquella zona i en aquella hora no hi havia aldarulls. També va destacar que en la jurisprudència no hi ha condemnes d’atemptat a l’autoritat agreujat per als casos de llançaments d’objectes a la policia, i que del càstig de desordres públics que vol el fiscal “només hi ha condemnes a l’Audiencia Nacional quan no es prova l’acció terrorista”, va sostenir Serra. La sentència, el 31 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia