Política

Sánchez es reuneix amb Casado per a insistir en la seva abstenció a la investidura

Casado té intenció de reiterar la seva negativa a donar suport a la investidura i també la possibilitat d’una abstenció en la segona votació

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha rebut al líder del PP, Pablo Casado, aquest dimarts en la seva segona ronda de contactes per a la investidura, en la qual insistirà a demanar l’abstenció del seu partit i que “no obstaculitzi” l’inici de la legislatura. La reunió ha començat amb uns minuts de retard sobre l’horari previst, les cinc de la tarda.

Casado té intenció de reiterar la seva negativa a donar suport a la investidura i també la possibilitat d’una abstenció en la segona votació, en la qual el candidat socialista només necessita una majoria simple.

Segons fonts del PSOE, Sánchez reclamarà a Casado la “mateixa responsabilitat” que va demanar el PP al PSOE per a aconseguir l’abstenció dels socialistes en la investidura de l’expresident Mariano Rajoy en 2016.

Però per als populars, la situació és diferent perquè Rajoy, va proposar un gran acord per a un “Govern de concentració” amb PSOE i Ciutadans, mentre que Sánchez està amb els seus socis de la moció de censura al mateix temps que demana l’abstenció del PP i la formació taronja.

Per això, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat que el seu partit votarà “que no” a Sánchez, encara que Casado tornarà a oferir diàleg al candidat socialista per a diversos pactes d’Estat que ja li va proposar fa gairebé un any, en la seva primera trobada a l’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona