Política

Jordi Sánchez i Joan Canadell aposten per “l’aturada de país”

El diputat de JxCat al Congrés fa insistentment una crida a la unitat del sobiranisme, tant pel que fa als partits polítics com per l’acció de l’ANC i Òmnium

El president de la Cambra de Barcelona argumenta una aturada, en principi, “no és bona a curt termini, però a llarg termini, potser sí”

El diputat de JxCat al Congrés Jordi Sànchez ha demanat a l’ANC i Òmnium que encapçalin una aturada de país “indefinida” si la sentència del Tribunal Suprem en la causa del Procés és condemnatòria. “Els emplaço a assumir responsabilitat, a posar-se d’acord i a recuperar la unitat d’acció.

En la mateixa línia, el president de la Cambra de Barcelona, l’empresari independentista Joan Canadell, s’ha mostrat també partidari de fer una aturada “de país” si serveix per “desencallar” la situació de Catalunya.

En una entrevista en el programa Preguntes Freqüents de TV3, el nou president de la Cambra de Barcelona ha assegurat que, com a representant de l’empresariat, una aturada, en principi, “no és bona a curt termini, però a llarg termini, potser sí”.

Canadell ha explicat que els empresaris estan acostumats a prendre decisions i que, a vegades, s’han de posar molts diners sobre la taula que, a la llarga, donen un rendiment superior a l’invertit, per la qual cosa si l’aturada de país serveix per “desencallar” la situació i millorar-la, “probablement és un cost que hem d’assumir”.

El mateix programa ha ofert unes declaracions del diputat suspès de JxC, Jordi Sánchez, en presó preventiva, que ha assegurat: “Cal una proposta atrevida, aturar el país i sortir al carrer sense trencar cap vidre ni cremar cap neumàtic”. D’altra banda, pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, ha asseverat que és “imprescindible” que el PSOE accepti Unides Podem dins l’executiu per a què els post convergents facilitin el ‘sí’.

Des del centre penitenciari de Lledoners, Jordi Sànchez ha fet insistentment una crida a la unitat del sobiranisme, tant pel que fa als partits polítics com per l’acció de l’ANC i Òmnium. “Sense unitat no farem res de bo”, ha subratllat, tot lamentant que JxCat i ERC no aconseguissin formar una llista única a les eleccions autonòmiques del 2017.

Segons Sànchez, allò va ser un “presagi” de la “desunió” actual, que s’ha plasmat aquesta setmana en el pacte de govern a Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia