Política

MARC GARCIA

ALCALDE DE SANT JULIÀ DE LLOR I BONMATÍ

“Fer l’escola nova és una prioritat per al poble”

L’edifici actual té aluminosi i molts pares no hi porten els fills

Es proposen no apujar impostos i ser autosuficients després que fa tres anys eixuguessin l’endeutament

Tercer mandat.
Tècnic en prevenció de riscos laborals, ha començat el tercer mandat com a alcalde d’un municipi de 1.300 veïns, una població que diu que és estable, sense fluctuacions. Cal reballar perquè “no perdi la seva essència com a poble“, remarca.

Es fixa el manteniment del rigor econòmic a través de dues mesures: no apujar impostos i ser autosuficients.

Quines prioritats tenen?
Tot i que no depèn de nosaltres, tenim el problema de l’edifici de l’escola, que té aluminosi. El Departament d’Educació ja n’està al cas. Des del consistori insistirem perquè ens facin l’escola nova. Tenim els terrenys i només falta que hi hagi partida pressupostària a Educació i ens executin l’escola. És un mal que arrosseguem de fa temps. Quan vaig entrar a l’alcaldia, el 2011, ja hi havia un projecte i encara no s’ha fet.
Què ha passat?
Quan fa anys que estàs en política municipal veus que tot són falses promeses; et sents impotent. El projecte de l’escola ens l’han de redactar de nou. És una escola per a 150 infants d’una línia i ara ens trobem que molts pares, quan veuen l’escola i l’estat de l’edifici, decideixen que no els inscriuen.
Quins altres problemes tenen?
Volem fer dos pous de captació d’aigua, un a Bonmatí i un a Sant Julià. Hem tingut problemes d’abastament d’aigua diversos anys i sobretot durant els mesos d’estiu. A veure si amb aquests dos pous podem assegurar més cabal d’aigua.
I pel que fa a mobilitat?
Volem desenvolupar el pla de seguretat viària, que inclou nova senyalització i més seguretat per al vianant. Per altra banda, pel que fa a seguretat volem instal·lar càmeres lectores de matrícules a les entrades del municipi; és un projecte amb el Consell Comarcal.
Com els han afectat les obres de la carretera de la Pilastra?
Ens han afectat els talls. En comptes d’executar un projecte i un traçat definitiu per a quan el dia de demà la Generalitat tingui diners, el que s’ha fet és apedaçar; és el meu parer com a alcalde. Entra un conseller i diu: “ara faré una cuneta i tanques perimetrals”; l’altre conseller proposa treure la Pilastra... D’acord, tot són millores, però estem fent nyaps. El projecte de Vilanna fins a Anglès està redactat i està per desenvolupar el de Salt, Sant Gregori, Vilablareix i Bescanó. S’excusen dient que no hi ha diners. Ho vaig comentar a l’última reunió amb el conseller: no tocar la carretera i fer un traçat nou posant d’acord tots els alcaldes.
I les relacions amb els pobles del Ter-Brugent?
Hi ha bona relació entre els municipis d’Amer, la Cellera, Anglès; treballem conjuntament. Ens preocupa el reciclatge i volem estudiar amb els municipis del Ter-Brugent engegar alguna iniciativa conjunta.
El 2015 van localitzar una vil·la romana. Ho volen promoure?
Al seu dia vam intentar promoure-ho, però des de Cultura no se’ns va donar suport; és un tema que cal reprendre però ara mateix no és prioritari.
Quines necessitats més?
El projecte de caldera de biomassa, una xarxa de calor que donarà servei a l’escola, el centre cívic i la zona esportiva. A través dels ajuts de la Diputació ho posarem en marxa. També volem instal·lar plaques fotovoltaiques que donaran servei a uns quants equipaments municipals. Volem endegar uns pressupostos participatius i el regidor de Noves Tecnologies farà cursos de formació als veïns que ho vulguin per poder fer els tràmits per internet, com a administració electrònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona