Política

La CUP denuncia més despesa pública a la Diputació de Girona

La diputada Laia Pèlach critica l’augment de càrrecs de confiança a l’ens

La diputada de la CUP a la Diputació de Girona , Laia Pèlach, va denunciar ahir l’augment de la despesa pública en el nou govern entre Junts i ERC a l’administració supramunicipal. “No només és un cartipàs continuista sinó que significa un pas enrere en relació amb la despesa pública i la transparència”, va assenyalar Pèlach en una roda de premsa. Concretament, va criticar el fet que el nou equip de govern de la Diputació s’aculli al màxim legal que estableix la llei i augmenti de 25 a 27 el nombre de càrrecs de confiança i assessors. En aquest sentit, va detallar que es crea una nova figura, la de l’adjunt al gabinet de la vicepresidència primera.

Estructura paral·lela

“Com que tenim dos grups al govern, es dona un càrrec per compensar”, va assenyalar Pèlach fent referència a l’adjunt al gabinet de presidència. Els dos adjunts, el de presidència i el nou de vicepresidència, tenen el mateix sou: cobraran 47.875,20 euros bruts a l’any. Per la CUP, aquest nou càrrec “demostra el funcionament paral·lel i diferenciat dels dos grups al govern, al contrari de l’estratègia d’unitat que volen transmetre”. La CUP va denunciar que s’havia reduït l’aportació econòmica que reben els partits de l’oposició. “Ho compartiríem absolutament; sempre ho hem demanat perquè no entenem que els partits utilitzin aquests espais com a via de finançament”, va explicar Pèlach. La CUP va matisar, però, que la reducció a l’oposició tenia com a contrapartida l’increment de la despesa de l’equip de govern a través de l’augment de càrrecs de confiança i dels sous de l’equip de govern.

Transparència

La CUP va denunciar també que en el nou cartipàs se’ls hagi “exclòs” d’organismes en què l’últim mandat tenien representació, com ara el consell rector de Xaloc , la xarxa local de municipis. Per Laia Pèlach, és “una voluntat expressa d’excloure les veus dissidents”. Pèlach va explicar que a Xaloc hi podia haver dotze representants i que s’ha decidit “posar-n’hi onze i excloure’ns”. “Entenem que vulguin garantir la majoria absoluta”, va afirmar, però va recordar que “el més democràtic” seria que hi hagués representants de l’oposició. Va interpel·lar directament el vicepresident primer d’ERC, Pau Presas, i va demanar-li que, ja que es marca com a objectiu la transparència, “sigui conseqüent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia