Política

XEVI BOÏGUES

ALCALDE DE LA CELLERA DE TER (CAM-AM)

“Volem aprovar un nou POUM en dos anys”

projectes ·

La reobertura del pavelló, amb diferents millores, és prioritària

L’ACA els connectarà amb la depuradora d’Anglès i a més volen posar en marxa un pla de sanejament per evitar aigües blanques al clavegueram

De primer tinent d’alcalde a alcalde
Havia estat tinent d’alcalde. “En David [Sarsanedas] hi ha dedicat moltes hores i em va demanar que liderés la candidatura. Si volíem continuar els projectes començats, calia un relleu”, explica. És el quart mandat que la CAM governa a la Cellera de Ter.

L’alcalde de la Cellera de Ter , Xevi Boïgues, agafa el relleu de David Sarsanedas, fins ara al capdavant de l’Ajuntament.

Quins són aquests projectes començats i que cal continuar?
Al setembre volem accelerar la reobertura del pavelló. Es va haver de canviar tota la coberta. Ha estat pràcticament dos anys tancat perquè hi havia goteres. Teníem el projecte de fer una recoberta per sobre la que hi havia, però els tècnics del Consell Comarcal ens van dir que no complia la normativa. S’ha hagut de refer el projecte nou. A l’agost refarem el parquet i uns lavabos adaptats, perquè la instal·lació té més de trenta anys.
Altres propostes?
Estem treballant en l’Espai U d’Octubre, on s’hi fan festes com ara la Matança del Porc, i també les activitats de la festa major en no disposar del pavelló. Ara el que volem fer-hi és un cobert polivalent on també podrem ubicar-hi el mercat setmanal cobert. Un altre dels projectes que volem que es resolgui en dos o tres anys és aprovar el POUM; està obsolet, és de l’any 1993 i cal renovar-lo. El tenim paralitzat perquè l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ens ha reclamat uns informes. Volem fer un pla director del sanejament de les aigües. No tenim depuradora i l’ACA ens connectarà directament amb la depuradora d’Anglès. L’ACA ens demana una sèrie de canvis en el sanejament perquè encara hi ha molts recs, que travessen el poble, que van a parar al clavegueram i s’han de separar. D’aquesta manera arribaran menys aigües blanques a la depuradora.
Quins canvis voleu introduir en el nou POUM del municipi?
Bàsicament és ordenar-ho, clarificar tot el que inclou el POUM. Per exemple, la reobertura d’alguns carrers o terrenys dins del poble on no es pot urbanitzar i s’hauria de poder-ho fer i així tenir més habitatge.
Quant a iniciatives culturals, quines idees plantegeu des de l’equip de govern?
Una prioritat en l’àmbit cultural és mantenir i consolidar la Fira de Luthiers que vam iniciar l’any passat i que fem al novembre. Evidentment, promocionar totes les entitats que hi ha a la Cellera de Ter i que organitzen les diferents festes.
Alguna problemàtica que us preocupi i que cal resoldre a la Cellera?
Últimament hem tingut algunes pintades i certa inseguretat. Per això volem treballar amb l’Ajuntament d’Anglès per mancomunar la policia municipal i que puguin venir a patrullar a la Cellera. Està en fase embrionària i n’hem d’acabar de parlar; difícilment ho podrem aplicar en aquest mandat. No tenim policia municipal, tenim vigilants que fan torn de matí i tarda i a la nit no tenim vigilància. A la Selva interior, els Mossos hi ha els que hi ha. Ens agradaria tenir una policia mancomunada a la zona.
Més iniciatives comunes amb els municipis del Ter Brugent?
El Consorci del Ter-Brugent va desaparèixer però la relació entre els municipis que el van formar és fluida i bona. Ens deixem material per a les festes majors, per exemple. Pel que fa a iniciatives, en el futur, la recollida d’escombraries amb el sistema porta a porta s’haurà d’implementar de forma comuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona