Política

Reunió a Poblet de catalanistes moderats

S’hi esperen exlíders de CDC i Unió i crítics del PDeCAT contraris a la unilateralitat

Llençols perduts durant les diverses mutacions nominals de l’espai convergent es reuniran el pròxim 21 de setembre en unes jornades al monestir de Poblet que podrien constituir la primera concreció d’una eventual escissió en el Partit Demòcrata, segons va publicar ahir el digital El Confidencial i va confirmar l’ACN. Membres crítics del PDeCAT i catalanistes considerats moderats contraris de la unilateralitat es trobaran a la Conca de Barberà juntament amb representants d’altres formacions polítiques a títol individual i també de la societat civil. La trobada es farà al marge de Junts per Catalunya en un moment en què s’està “endreçant” l’espai postconvergent, que podria acabar amb la fusió o la confluència del PDeCAT, JxCat i la Crida, una operació en què s’ha arremangat Artur Mas i que es podria presentar en societat a la tardor. Segons aquestes informacions, entre els convidats hi ha, per exemple, la senadora i excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal –és conegut el seu enfrontament amb Carles Puigdemont–, l’exdiputat al Congrés Carles Campuzano –que va caure de la llista de JxCat a les eleccions espanyoles–, i l’exconseller i exalcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder. S’esperen més de 200 persones en unes jornades de reflexió que porten per nom El país de demà. Desembarcarien a Poblet representants de Convergents –partit fundat el 2017 per Germà Gordó–, Lliures –impulsat pels exmembres de CDC Antoni Fernández Teixidó i d’Unió Roger Montañola, del qual es va despenjar a última hora Xavier Cima, marit d’Inés Arrimadas–, la Lliga Democràtica d’Eva Parera –braç dret de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona- i Units per Avançar, de Ramon Espadaler, coaliat amb el PSC. És a dir, tot un batibull de personalitats autodenominades catalanistes moderades i contràries a la unilateralitat, procedents, en gran part, de les extintes CDC i Unió.

“CDC va fer un gir a l’unilateralisme quan ERC li treia aquest espai electoral. Ara fa un gir a l’independentisme possibilista quan ERC es modera. La Lliga Democràtica no pot jugar a aquest joc. És enganyar el votant per una cadira”, va piular ahir Parera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona