Política

Artadi demana “anar més units que mai”

La número 2 de JxCat a Barcelona recorda als partits independentistes que “no competeixen entre ells”

Defensa que el diàleg és compatible amb la confrontació democràtica amb l’Estat

La número dos de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat a l’independentisme que aturi i el foc creuat i refaci la “unitat estratègica” per avançar cap a l’“autodeterminació”.

En una atenció als mitjans a Sants, Artadi ha lamentat que els retrets entre les formacions sobiranistes i ha demanat començar “una nova etapa” que sigui “propositiva i constructiva”.

“Ha de ser un debat sobre què farem tots junts i no tant seguir apuntant-nos els uns als altres, perquè això no ens ha portat enlloc l’últim any i mig”, ha defensat.

Artadi, que també és diputada al Parlament, ha defensat que els partits independentistes “no competeixen entre ells, sinó al contrari” i ha demanat “anar més units que mai”.

En aquest sentit, ha demanat deixar enrere l’encreuament de declaracions i a parlar, si cal, en privat.

En relació a l’aposta per la negociació i a la vegada la confrontació amb l’Estat, la dirigent de JxCat a Barcelona ha opinat que són “compatibles”.

“El moviment independentista és un moviment democràtic, pacífic, que sempre ha tingut la porta oberta al diàleg i sempre ha estat assegut a la taula”, ha recordat.

Segons ella, “això no és contradictori amb fer un reconeixement explícit que el diàleg no existeix pel costat de l’Estat i de les formacions unionistes”. “I que per això es reclama que hi hagi una determinació, que hi hagi un «Ho tornarem a fer» i que hi hagi una confrontació per poder realment acabar en una taula de negociació”.

Diada “massiva”

Com ja va fer el portaveu de JxCat al Parlament aquest diumenge, Eduard Pujol, Artadi ha fet una crida a l’assistència “massiva” a la Diada del proper Onze de Setembre i ha confiat que serà “un punt d’inflexió”. “Ha de servir per recuperar la il·lusió, la determinació i la unió del moviment independentista”, ha insistit.

Artadi, que ha visitat Sants amb motiu de la seva festa major acompanyada de la també regidora Neus Munté i la diputada de JxCat Aurora Madaula, ha apel·lat al “respecte” en aquestes festes i ha reclamat que siguin “lliures d’agressions masclistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia