Política

Les inscripcions per a la Diada es disparen el cap de setmana

El nombre d’inscrits creix en un 60%, però l’ANC manté la crida perquè la ciutadania s’apunti al gran acte de Barcelona

L’espai reservat serà aquest any per a persones i col·lectius represaliats pel procés

La crida a la participació que va fer l’ANC la setmana passada amb vista a la Diada ha obtingut bons resultats. Durant el cap de setmana, el nombre d’inscrits ha augmentat a un ritme exponencial i s’ha passat de les 37.500 persones registrades a les 60.000. Això significa que en només dos dies la pujada ha estat del 60%, dada que contrasta amb la davallada del 25% que l’ANC havia detectat la setmana passada respecte a l’any passat. Pel que fa a la venda de samarretes, també ha augmentat. En només un cap de setmana, s’ha arribat fins a les 185.000 unitats venudes. El nombre d’autocars contractats a hores d’ara per garantir el desplaçament a Barcelona des de diversos punts del territori català se situa en els 460.

Malgrat que les xifres demostren un repunt significatiu i un canvi de tendència, l’ANC manté la crida a continuar engrossint el nombre d’inscripcions, ja que són una eina necessària per garantir l’èxit de la jornada, perquè tots els trams estiguin plens i per assegurar-ne una bona organització.

Espai per a represaliats

D’altra banda, la zona de convidats d’aquesta Diada variarà lleugerament respecte a altres edicions. Normalment es reservava un espai per a les autoritats i convidats especials, però en aquesta ocasió es reservarà per a una representació de persones i col·lectius represaliats. És a dir, entre d’altres, familiars de les persones exiliades i empresonades. Segons l’ANC, aquesta decisió és una aposta clara per homenatjar la societat civil que pateix directament la repressió de l’Estat espanyol i que, malgrat tot, hi continua plantant cara i no renuncia ni a la independència ni a una estratègia unitària per assolir-la.

LA XIFRA

60
per cent
ha pujat el nombre d’inscripcions durant el cap de setmana per participar en la Diada, i ja n’hi ha 60.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia