Política

JxCat veu “perfectament compatible” un govern de concentració i la investidura de Puigdemont per respondre a la sentència

Fonts del grup parlamentari aposten per una reacció “unitària” al veredicte judicial i avisen de la importància del paper institucional

JxCat veu “perfectament compatible” formar un govern de concentració sobiranista que enforteixi la Generalitat i, a més, tornar a investir Carles Puigdemont. Diverses fonts de la formació consultades per l’ACN remarquen que la resposta a la sentència de l’1-O ha de ser “unitària” de tot el sobiranisme, i avisen que el paper institucional ha de tenir un paper “primordial”. El president de Parlament, Roger Torrent, ha proposat -en una entrevista a l’ACN- un govern de concentració amb comuns i CUP. Al seu torn, el president del Govern, Quim Torra, ha tornat a posar damunt la taula la investidura de Puigdemont, segons fonts de Palau consultades.

Diversos electes de JxCat, entre diputats al Parlament i al Congrés, troben “encertat” que es torni a plantejar la investidura de Puigdemont. Alhora, consideren que un govern de concentració que serveixi per enfortir la Generalitat seria “potent” de cara a afrontar els propers mesos, després de la sentència del Suprem.

El parlamentari de JxCat Francesc de Dalmases ha publicat dos tuits en aquesta línia. A més, recorda que l’exconsellera de Cultura i ara diputada al Congrés Laura Borràs ja va proposar fa dues setmanes un govern de concentració. Dalmases troba “encertadíssima” la “proposta cívica, pacífica i democràtica” de tornar a intentar investir Puigdemont, com a resposta a la sentència.

Des de JxCat sí que allunyen l’escenari de la repetició electoral. Defensen que unes noves eleccions podrien allunyar la unitat de l’independentisme.

En paral·lel, Suïssa acull des d’ahir una reunió de l’independentisme per preparar la Diada i la resposta a les sentències, amb els propis Torra i Puigdemont, a més de Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel (CUP) i representants de l’ANC i Òmnium.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona