Política

Torra crida en la Marxa dels Vigatans a “reprendre” l’objectiu de la independència

El president de la Generalitat i el vicepresident d’Òmnium apel·len a la “unitat” i insten a participar en la Diada

Marta Rovira i Carles Puigdemont intervenen a l’acte per pantalla

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat aquest divendres des de Vic a la necessitat d’aprofitar la propera Diada per “reprendre” l’objectiu de la independència. Torra, que ha participat en la Marxa dels Vigatans, ha fet una crida a “confiar” en el govern i posar “la llibertat i la independència” com a prioritat.

La dissetena Marxa dels Vigatans s’ha iniciat amb l’arribada de les 36 columnes de foc des dels diversos pobles d’Osona. Durant els parlaments a la plaça Major, tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han fet una crida a la unitat i a participar en la Diada.

Torra ha recalcat que cal aprofitar la Diada “per reprendre el que ara ha de ser l’objectiu, la independència”. Torra ha demanat “coratge” i “confiança” als assistents, a banda d’apel·lar a la necessitat d’anar “junts” per defensar la llibertat de Catalunya. Les seves paraules han anat, primer, aclamades pel públic a través d’un llarg aplaudiment del que s’ha passat a clams a favor de la llibertat dels líders independentistes i a la unitat.

De la seva banda, el vicepresident d’Òmnium ha instat a “mantenir la flama de la dignitat i la vida col·lectiva” davant la que serà “una sentència injusta” i a la que és “imprescindible respondre sortint de nou al carrer”.

Mauri, que aquest divendres ha visitat a Jordi Cuixart a Lledoners, ha volgut llegir una carta d’aquest en la que demanava “coratge” i instava a “omplir de nou” els carrers per dir “no a la repressió”.

L’acte no ha oblidat als líders independentistes empresonats i a l’exili. Primer a través de les projeccions i, seguidament, pels mateixos protagonistes.

La secretària general d’ERC i vigatana, Marta Rovira, ha estat la primera a aparèixer en pantalla i reiterar que cal “persistir” per assolir l’objectiu de la independència. Parlant des de Suïssa i acompanyada dels seus familiars, la republicana ha recordat la importància de la Diada per demostrar que “seguim sent forts, determinats i som molts”.

També Carles Puigdemont, a través d’un missatge enregistrat, s’ha volgut adreçar als assistents per fer un clam a la unitat i a mantenir-se “forts” “per tot el que ha de venir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

La policia entra en la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona