Política

Crida conjunta de Rovira i Puigdemont per a la Diada

Els dirigents de JxCat i ERC escenifiquen el retorn de la sintonia per reclamar un nou període de mobilitzacions contra la sentència

Veuen “necessari” l’èxit de l’Onze per continuar explicant-se a fora

Després d’un estiu en què s’han posat més en relleu les desavinences que no pas les coincidències entre els socis de govern, els grans líders a l’exili de JxCat, el president Carles Puigdemont, i d’ERC, la secretària general Marta Rovira, han volgut sortir al pas a les veus que critiquen la falta d’unitat partidista com a element desmobilitzador de l’independentisme i han escenificat el retorn d’una mínima sintonia amb un missatge conjunt que va difondre l’ANC a les xarxes divendres a la nit, i que els mateixos protagonistes esbombarien ahir al matí. El vídeo –enregistrat probablement durant la cimera independentista del cap de setmana passat a Ginebra– fa una crida unitària a participar en la Diada, si bé ja avancen que després caldran mobilitzacions sostingudes com a resposta a la previsible sentència condemnatòria en el judici a l’1-O, que la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha situat en la primera quinzena d’octubre. “És molt important que el moviment independentista, amb tota la seva transversalitat, suma i riquesa, surti al carrer de manera conjunta, i torni a expressar que continuem dempeus, determinats i que volem acabar la feina”, començava, tota sola, Rovira, que es mostrava disposada a sortir “tantes vegades com faci falta”, i que citava la independència com “el millor mitjà per construir la República”.

A partir d’aquí, la dirigent republicana convidava Puigdemont a afegir-se a la imatge i al missatge d’unitat, per recalcar la importància d’una Diada “excepcional” perquè arriba a les portes d’una sentència que condemnarà tots els independentistes. “Per més dura que sigui, no aconseguirà aniquilar-nos”, desafiava, això sí. El president tornava a lloar-ne el caràcter “cívic, pacífic, plural, transversal i inclusiu” dels últims anys, i demanava que aquest any la jornada torni a ser un èxit. “El necessitem per continuar explicant que no només no ens hem rendit, sinó que continuarem”, proclamava. “Que vegin que hem pres la iniciativa, que no ens resignem només a respondre a la repressió, sinó que passem a l’acció”, insistia Puigdemont, que recordava que ve “una era” en què caldrà mantenir les mobilitzacions “de manera llarga en el temps”, com a resposta a la sentència que haurà de ser “combinada” entre institucions i societat, tant a Catalunya com a l’estranger.

Comín participa a Londres en els actes internacionals

Després d’un primer acte a Berna el cap de setmana passat, que va reunir unes 200 persones contra la repressió espanyola i a favor del dret a l’autodeterminació, les assemblees exteriors de l’ANC van muntar ahir actes a diverses capitals europees amb motiu de la Diada, com ara París, Amsterdam i Dublín. Destaca la taula rodona que va reunir al Waterloo Creative Studio de Londres l’exconseller Toni Comín, la diputada de JxCat al Parlament Aurora Madaula, la d’ERC al Congrés Marta Rosique, l’exregidor cupaire a Berga Francesc Ribera i l’excandidat de Primàries Jordi Graupera, en una jornada que va acabar amb un sopar i actuacions musicals i de la Colla Castellera de Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres