Política

El PSOE rebutja el “tacticisme” de Rivera i tanca la porta a reunir-s'hi

La portaveu, Adriana Lastra, diu que si es confirma l’abstenció de Podem i el ‘no’ de PP i Ciutadans no hi haurà debat d’investidura

Assegura que el president en funcions ja ha trucat a Casado, Iglesias i Rivera

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha rebutjat aquest dimarts el “cop d’efecte” del líder de Cs, Albert Rivera, que ha reclamat una reunió a Sánchez per discutir les condicions que posa a una abstenció conjunta de Cs i PP a la seva investidura. En declaracions després de la Junta de Portaveus del Congrés, Lastra ha apuntat que Sánchez ja ha trucat a Rivera i a la resta de líders dels grans partits espanyols i ha emplaçat de nou les formacions de dretes a abstenir-se per “evitar que l’estabilitat depengui dels independentistes”. Segons Lastra, si Podem continua a l’abstenció i el PP i Cs no es mouen del ‘no’ no hi haurà debat d’investidura.

Lastra ha aprofitat la compareixença per fer una última crida a Podem perquè s’avingui a un acord programàtic que permeti investir Pedro Sánchez com a president del govern. Lastra ha recordat que ja es disposa de les “abstencions necessàries” d’altres formacions com ERC i el PNB per tirar endavant la investidura, i ha apuntat que una abstenció de Podem implicaria “bloquejar” la situació d’Espanya i “abocar Espanya a unes noves eleccions”. “Espero que rectifiqui”, ha afirmat.

La portaveu del PSOE també ha afegit que “no sap” què és la via de Ciutadans, que proposa una abstenció conjunta de Cs i PP a canvi de diverses condicions. “Estem una mica cansats ja dels cops d’efecte, i avui és el dia de la responsabilitat, no del tacticisme o del relat”, ha dit. En aquest sentit ha recordat que fa “molts mesos” que el PSOE demana a PP i Cs que “s’abstinguin” i “no hi ha cap qüestió que impedeixi Cs a anar a aquesta abstenció” perquè el PSOE “no només defensa la Constitució, sinó que és un dels pare de la Constitució i ho va demostrar fa dos anys amb l’aplicació del 155”.

Respecte a la reunió que el líder de Cs, Albert Rivera, ha demanat a Pedro Sánchez, Lastra ha recordat que Rivera s’ha negat reiteradament a trobar-se amb el president del govern espanyol en funcions. “El sorprenent és que el dia que qui es reuneix amb les forces polítiques és el cap d’Estat Albert Rivera vol reunir-se amb el candidat a la presidència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Gallant adverteix “enemics i amics” que Israel aconseguirà els seus objectius

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona