Política

Sánchez diu que amb Podem a la Moncloa “no dormiria” perquè un govern defensaria la Constitució i un altre els presos

El president en funcions creu que les forces independentistes “no estan respectant” l’Estatut i l’autogovern i adverteix de nou que està disposat a aplicar el 155 si cal

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha justificat aquest dijous en una entrevista a La Sexta els motius del fiasco de la negociació de la investidura –que ha atribuït a Podem, al PP i a Cs– i ha assegurat que si hagués acceptat la coalició que reclamava Podem “no dormiria” perquè avui hi hauria “dos governs”, un del PSOE “defensant la Constitució” i un altre de Podem “defensant els presos” independentistes.

Sánchez ha assegurat que avui en dia les forces independentistes “no estan respectant” l’Estatut i l’autogovern, i ha advertit de nou que està disposat a aplicar el 155 si cal. Per això, Sánchez ha situat Catalunya al capdavant dels motius que han impossibilitat l’acord amb Podem i ha reclamat als ciutadans que votin “amb contundència i participació” el 10-N per poder disposar d’un govern que afronti els “grans reptes” de l’Estat “el Brèxit, el refredament de l’economia i l’impacte polític que pugui tenir la sentència del procés”.

Segons el president del govern espanyol en funcions, a ell com a màxim responsable de l’executiu li toca “gestionar la sentència del procés”, però si Podem estigués dins del seu executiu, tindria “dos governs en un”, un del PSOE “defensant la Constitució espanyola, i un altre de Podem defensant suposats els presos polítics i que a Espanya no es respecten els drets humans”.

En aquest gir, Sánchez ha desplegat un discurs contundent contra ERC, amb qui malgrat la disposició dels republicans a facilitar-li la investidura no té “massa a veure”, perquè “el PSOE defensa la Constitució i l’Estatut i l’autogovern de Catalunya, que per cert no està essent respectant per les forces independentistes ara mateix a Catalunya”.

En tot cas ha afirmat que si cal, aplicarà “tots els ressorts de l’Estat” per defensar l’ordre constitucional, l’Estatut, la Constitució i la integritat territorial”. “Que ningú en dubti”, ha sentenciat.

Respecte als nous comicis, Sánchez ha posat en dubte que puguin capgirar les tornes i donar una majoria a les dretes. Ha afirmat que el “comparteix la frustració de la ciutadania” però veu “una oportunitat” a les eleccions per articular una etapa “d’estabilitat”. En aquest sentit ha promès que després del 10-N “serem capaços” de formar govern, però “no qualsevol govern” sinó “un govern que funcioni”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona