Política

L’Ajuntament d’Hostalric dubta de la gestió anterior

L’equip de govern encarrega una auditoria pels comptes i els procediments del 2018 i el 2019

L’exalcalde troba que és una falta de respecte al secretari

L’Ajuntament d’Hostalric ha encarregat una auditoria a una empresa externa perquè dubta de la gestió anterior. L’equip de govern, de Sumem per Hostalric, vol aclarir com s’han gastat els diners el 2018 i el 2019, quan des del juny hi ha un nou cicle al consistori després de dotze anys amb Josep Antoni Frias d’alcalde. “No és normal que hi hagi partides del pressupost esgotades. Tenim dubtes i, per això, fem aquesta auditoria”, afirma el batlle, Nil Papiol.

En el ple del dilluns 16, l’equip de govern va aprovar una modificació de crèdit de 183.000 euros per cobrir partides i “poder pagar nòmines, factures i inversions urgents fins a final d’any”, informa el consistori. Per a la festa major hi havia 65.000 euros i se n’han gastat 11.951,89 més, i en objectes de regal i representació la partida era de 2.000 euros, i ja està esgotada perquè se n’hi han posat 714 més, afirmen fonts municipals.

Papiol explica que quan Sumem ha accedit al consistori, l’índex d’endeutament era baix, proper al 27% –diu– però en canvi no veuen clara la gestió recent que obligarà “a prendre decisions que potser no agradaran però necessàries per al bon funcionament de la corporació”. Sumem té 8 regidors dels 11 del ple. A l’oposició hi ha Junts (3).

L’any passat l’Ajuntament va demanar un crèdit d’uns 400.000 euros, i Papiol avança que el consistori n’haurà de sol·licitar un altre a curt termini, possiblement de més de 200.000. “Amb l’auditoria podrem veure si hi ha hagut alguna irregularitat. A banda d’analitzar els comptes, l’auditoria fiscalitzarà els procediments, com ara els concursos públics i les adjudicacions.

Procés interromput

Sumem afirma que han hagut de suspendre els comptes participatius d’aquest any, només d’accedir al càrrec. “Hi havia una partida de 60.000 euros. Ara només n’hi ha 20.000 i el procés no s’ha fet.”

Frias ha deixat la política activa fa uns mesos. Va ser l’alcalde d’Hostalric del 2007 al 2019. Considera que demanar una auditoria és una “falta de respecte a la persona que ha fet de secretari-interventor durant més de 30 anys”. Afirma que els comptes del 2018, per exemple, havien estat avalats per ERC i Iniciativa.

LA FRASE

Tenim dubtes sobre la gestió i, per això, fem l’auditoria. No acusem ningú, volem transparència
Nil Papiol
alcalde d’hostalric

LA XIFRA

23.000
euros
té la partida de serveis fitosanitaris vinculats a jardineria. Per Sumem, ja s’han excedit en 366,63 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona